Me Naiset
|
Teresa Välimäki
Kuva Sami Backström
Kuva Sami Backström

Peruna tekee salaatista täyttävän. Jos kartat hiila­reita, kokeile vaikka papuja.

Laita ensin sipuli marinoitumaan. Kuori salottisipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Sekoita sipulin joukkoon oliiviöljy, punaviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita ja laita hetkeksi jääkaappiin marinoitumaan.

Pese ja lohko perunat. Pane ne uunivuokaan ja sekoita joukkoon rypsiöljy, timjami ja suola. Paahda perunoita  200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Valmista sillä välin simpukat. Huuhtele simpukat ja rapsuta tarvittaessa kuoret puhtaiksi vihannesveitsellä. Kopauta simpukoiden kuorta kevyesti veitsen hamarapuolella, jotta ne sulkeutuvat. Jos simpukka ei sulkeudu, se on syömäkelvoton.

Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon yrtit ja sekoittele hetki. Lisää kattilaan vesi, valkoviini ja suola. Kiehauta ja lisää simpukat. Nosta kansi päälle ja ravistele kattilaa niin, että päällimmäisetkin simpukat kypsyvät. Kun simpukoiden kuoret ovat auki, ne ovat kypsiä. Nosta simpukat reikäkauhalla pois kattilasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Revi friseesalaatti lautasille ja nosta päälle hieman jäähtyneitä perunoita, simpukoita ja marinoitua sipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 50 miuuttia

Resepti

1
kg
sinisimpukoita
1
kpl
pieni sipuli
1
kpl
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
3
kpl
timjaminoksaa
2
kpl
persiljanoksaa
1
dl
vettä
2
dl
valkoviiniä
1
tl
suolaa

Perunat

500
g
rosamunda-perunaa
2
tl
rypsiöljyä
1
tl
hienonnettua timjamia
1
tl
suolaa

Marinoitu sipuli

2
kpl
salottisipulia
2
tl
oliiviöljyä
3
tl
punaviinietikkaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa

Lisäksi

1
kpl
ruukku friseesalaattia
Sisältö jatkuu mainoksen alla