Juhannuksen herkullisimmassa salaatissa perunatkin saavat kunnolla makkaran makua, sillä kaikki paistetaan samalla pannulla.
Juhannuksen herkullisimmassa salaatissa perunatkin saavat kunnolla makkaran makua, sillä kaikki paistetaan samalla pannulla.

Uudet perunat ja makkara kuuluvat juhannukseen. Lämpimässä salaatissa saat ne molemmat.

Juhannuksena kaipaa perinteisiä makuja ilman kummempaa kikkailua. Hyvä peruna-makkarasalaatti kestää aikaa, eikä kaipaa jatkuvaa tuunausta.

Sitruuna, öljy ja lehtipersilja riittävät ajattoman luottosalaatin maustajaksi. Simppeliin salaattiin sopii hyvin mausteisempikin makkara, kuten churrasco-raakamakkarat, joissa on eteläamerikkalaisittain paljon makua ja potkua.

Lämmin makkara-perunasalaatti

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valmistusaika 30 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

750 g uusia perunoita

1 pienen sitruunan mehu

2 rkl + 1 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

½ rouhittua mustapippuria

1 iso punasipuli

1 ruukku lehtipersiljaa

1 pkt (noin 250 g) raakamakkaraa

  1. Harjaa ja keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja puolita isommat perunat.
  2. Purista sitruunan mehu. Lisää joukkoon 2 ruokalusikallista öljyä ja mausteet. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna persilja ja laita puolet sivuun. Yhdistä ainekset ja kaada kuumien perunoiden päälle. (Jos perunat ovat kokonaisia, murskaa niitä hieman haarukalla, jotta sitruunaöljy imeytyy niihin)
  3. Paloittele makkarat. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla ja kypsennä makkarat (pakkauksen ohjeen mukaan). Kaada maustetut perunat makkaroiden joukkoon pannulle ja pyöräytä tasaiseksi ja lämmitä nopeasti.
  4. Lisää loput persiljasta päälle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla