Soppa365
Ruohosipuliletut ovat parhaimmillaan savukalan ja jogurttinokareen kera.
Ruohosipuliletut ovat parhaimmillaan savukalan ja jogurttinokareen kera.

Sekoita lettutaikina jogurtista, sitruunasta ja ruohosipulista.

Letut, tai lätyt tai ohukaiset, maistuvat vuodenajasta riippumatta. Kesäisille lettukesteille taikina sekoitetaan kuitenkin astetta raikkaammin jogurtista ja maustetaan ruohosipulilla.

Letut paistetaan joko pieniksi pikkulettupannulla tai isoiksi koko pannun letuiksi. Tärkeintä on kuitenkin päälliset: tarjoa letut jogurtin, yrttien ja savusilakan kera.

Ruohosipuliletut ja savukala

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 dl vettä

1 dl turkkilaista jogurttia

2 1/2 dl spelttijauhoja

2 kananmunaa

1 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

1/2 rkl luomusitruunankuorta

1/2 tl suolaa

Lisäksi

8-12 savusilakkaa

2 dl turkkilaista jogurttia

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

1/2 ruukku tilliä

voita paistamiseen

  1. Sekoita vesi, jogurtti, jauhot ja kananmunat taikinaksi. Hienonna ruohosipuli ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää ne suolan kanssa taikinaan.
  2. Perkaa silakat, vatkaa jogurtti ja hienonna yrtit. Laita ne tarjolle pienissä kulhoissa.
  3. Paista taikina lettupannussa pieniksi tai isoiksi letuiksi.

Resepti: Christina Aaltio, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla