Soppa365
Kas, näin helppoa se on!
Kas, näin helppoa se on!

Sikke Sumarin lohiohje on yksi hänen suosikeistaan. Se on makoisa herkku, mutta myös hauska pieni performanssi.

Jos rakastat pinnasta kypsytettyä lohinigiriä, tämä helppo lohiohje saattaa olla uusi suosikkisi. Sikke Sumarin ohjeella ohuet lohisiivut kypsytetään nopeasti kuumilla lautasilla. Marinoitu lohi leikataan ohuen ohueksi ja nostetaan ruokailijoiden silmien edessä kuumille lautasille. 

Käytä esimerkiksi keraamisia lautasia, sillä ne kestävät uunissa kuumentamisen.

Tarjoile lohisiivut sellaisenaan tai keitettyjen kesäperunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuumalla lautasella kypsytetty lohi

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 15 min + 2 t 15 min esivalmisteluun

400 g lohifileetä nahattomana

½ ruukku tilliä

½ ruukkua ruohosipulia

4 rkl neitsytoliiviöljyä

1 rkl maalaissinappia (esim. Dijon)

3 tl hunajaa

¼ tl mustapippuria

½ tl sormisuolaa

½ sitruunan mehu

  1. Poista lohesta ruodot. Hienonna yrtit. Yhdistä öljy, yrttisilppu, hunaja ja sinappi kulhossa. Mausta seos rouhitulla mustapippurilla.
  2. Sivele lohi seoksella, kääri kelmuun ja laita maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi.
  3. Siirrä lohi vartiksi pakastimeen, niin saat helpommin leikattua siitä ohuita siivuja.
  4. Avaa kelmu ja leikkaa siitä ohuita siivuja suoraan, ei vinoon, kuten graavilohi yleensä leikataan. Mausta siivut sormisuolalla ja sitruunamehulla.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lämmitä lautasia uunissa 5 minuuttia. Ota lautaset uunista ja laita lohisiivut saman tien kuumille lautasille niin, että syöjät näkevät, kuinka lohi kypsyy lautasilla. Käännä siivut ja nauti.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla