Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Hedelmäinen lohisalaatti on loistava lounas helteellä.

1. Valmista ensin kastike. Halkaise passionhedelmät ja kaavi niiden sisus kulhoon. Purista appelsiini­mehu ja lisää se seesamiöljyn ja hunajan kanssa kulhoon. Pane jääkaappiin maustumaan.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaiva hedelmäliha kuorista lusikalla ja viipaloi. Kuori mango, leikkaa hedelmäliha molemmin puolin irti siemenestä ja viipaloi. Poista siemenet hunajamelonista lusikalla, kuori meloni ja viipaloi hedelmäliha. Viipaloi lohi neljään osaan ja paista öljyssä paistinpannulla, kunnes viipaleet ovat kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Revi jääsalaatti kulhoon ja sekoita joukkoon hedelmäpalat ja passionhedelmäkastike varovasti nostellen. Jaa salaatti neljälle lautaselle ja aseta lohiviipaleet annosten päälle. Ripottele päälle cashewpähkinöitä.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 25 minuuttia

Resepti

2
kpl
avokadoa
1
kpl
mango
hunajameloni
500
g
lohta
1
rkl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1
kpl
ruukku jääsalaattia
1
dl
cashewpähkinöitä

Passionhedelmä-kastike

2
kpl
passionhedelmää
appelsiinin mehu
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
hunajaa