Soppa365
Broileri-kaalipannussa on kätevästi koko ateria yhdellä pellillä. Kuva: Sami Repo.
Broileri-kaalipannussa on kätevästi koko ateria yhdellä pellillä. Kuva: Sami Repo.

Helposti uunissa valmistuva broileripannu saattaa olla uusi suosikkiruokasi.

Aiemmin amerikkalaista mättöruokaa kokannut julkkiskokki Sara La Fountain rakastaa nykyisin terveellistä, mutta silti maukasta ruokaa.

Tässä broileripannussa yhdistyvät kaksi hänen lempiraaka-ainettaan, parsa- ja ruusukaali. Kun kaalit paahdetaan keittämisen sijaan, maut eivät liukene veteen ja vitamiinitkin säilyvät paremmin.

Raikas punasipulikastike sitoo yhden pellin pikaruuan kokonaisuudeksi. Lisää väriä broileri-kaalipannun kastikkeeseen tuo paistettu punasipuli.

Näyttävästä ulkonäöstä ja herkullisesta mausta huolimatta tämä broileriherkku valmistuu alle 30 minuutissa.

Sara La Fountainin broileri-kaalipannu

4 annosta

30 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 broilerin rintafileetä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
Paahdetut kaalit
300 g ruusukaalia
500 g parsakaalia
2 valkosipulinkynttä
½ sitruunan kuori
1 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista ruusukaaleista kannat ja tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaalit. Paloittele parsakaali. Laita kaalit uunivuokaan.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se valkosipulin ja suolan kanssa öljyyn. Kaada öljyseos kaaleille. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.
  3. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Ruskista fileet paistinpannussa öljyssä. Ota kaalit uunista ja kääntele. Nosta broilerit kaalien päälle ja jatka paistamista 10–15 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
  4. Tee punasipulivinegretti (ks. ohje alempana) ja pirskota se lopuksi ruuan päälle.

Punasipulikastike

1 pieni punasipuli
1 punainen chili
1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
½ dl viinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 tl dijoninsinappia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
¾ dl rypsiöljyä

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili siemenineen. Kuullota sipuli paistinpannussa öljyssä pehmeäksi. Lisää chili ja paista 1 minuutti.
  2. Yhdistä kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa. Valuta öljy joukkoon koko ajan sekoittaen.

Resepti: Outi Väisänen, Glorian ruoka & viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla