Me Naiset
|
Krista Kupariharju
Vegesalaatin proteiinin lähde on rapea kikherne. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Vegesalaatin proteiinin lähde on rapea kikherne. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Ruokaisa salaatti karkottaa nälän, mutta ei aiheuta ähkyä.

Paahdettu porkkana-kikhernesalaatti ja fetadippi

4 annosta

Valmistusaika 40 min

500 g porkkanoita 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 tlk kikherneitä 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

½ rs (125 g) kirsikkatomaatteja

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)

1 tl suolaa 

½ tl rouhittua 

mustapippuria

2 avokadoa

1 ruukku lehtipersiljaa

Fetadippi

150 g (chili)fetakuutioita öljyssä

2 valkosipulinkynttä

1 tl sitruunankuoriraastetta 

2 tl sitruunamehua

2 dl turkkilaista 

jogurttia

1 tl vaahterasiirappia (tai hunajaa)

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen, grillivastukselle. Kuori ja viipaloi porkkanat pituussuunnassa. Valuta kikherneet, puolita kirsikkatomaatit. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita keskenään öljy, vaahterasiirappi, suola ja pippuri ja kääntele kasviksiin. Paahda noin 20 minuuttia.
  2. Valuta fetat enimmästä öljystä, jätä hieman joukkoon. Murenna haarukalla. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.
  3. Kuori ja viipaloi avokadot ja hienonna lehtipersilja. Nosta lämpimän salaatin päälle. Tarjoa fetadipin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla