Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Kakku saa makunsa juustoraasteesta – mitä rajumpi juusto, sitä maukkaampi kakku.

1. Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Hienonna näkkileivät monitoimikoneessa huoneenlämpöisen voin kanssa. Voit myös hienontaa leivät panemalla ne tukevaan muovipussiin ja murskaamalla kaulimella. Lisää silloin voi sulatettuna murujen joukkoon. Painele seos irtopohjaisen vuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistumisen ajaksi.

2. Raasta cheddar. Sekoita se tuorejuustoon kanssa yhteen. Lisää
munat ja pippuri ja vatkaa seos tasaiseksi. Kaada täyte pohjalle ja paista uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Tee salaatti. Pilko tomaatit ja sekoita ne rucolan ja basilikan kanssa. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se öljyn, etikan, suolan ja pippurin kanssa. Nosta salaatti juustokakun kuorrutteeksi.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

pohja:

200
g
näkkileipää tai hapankorppuja
75
g
voita

täyte:

150
g
cheddar-juustoa (tai goudaa)
300
g
tuorejuustoa (esimerkiksi mascarpone)
2 munaa
mustapippuria

pinnalle:

250
g
minitomaatteja
1 ruukku rucolaa
½ ruukku basilikaa
½ valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
½ rkl viinietikkaa
½ tl suolaa