Kuvat
Christina Aaltio
Soppa365
Maksattoman laatikon maku on niin lähellä esikuvaansa kuin mahdollista!
Maksattoman laatikon maku on niin lähellä esikuvaansa kuin mahdollista!

Suomen suosituin einesruoka, maksalaatikko, on helppo tehdä itse. Yllättäen maksalaatikon makuun voi päästä käyttämättä ruokaan lainkaan maksaa.

Lihaton lokakuu ajoi ruokatoimittaja Christina Aaltion kehittelemään ohjetta, jota hän ei olisi uskonut itsekään mahdolliseksi. Nimittäin maksatonta maksalaatikkoa. 

Maksalaatikkopäivän 10.10. kunniaksi tämä resepti pääsee jakoon! Enää ei siis keskustella vain siitä, pitääkö maksalaatikossa olla rusinoita vai ei, vaan tarvitaanko maksalaatikkoon maksaa lainkaan.

Vegaanilaatikossa maksa korvataan tummalla soijarouheella ja tuubillisella Tartex-tahnaa. Mausta ja rakenteesta tuskin huomaa, että maksa on jätetty pois. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maksaton maksalaatikko

4-6 annosta

2 dl puuroriisiä

4 dl vettä

1 tl suolaa

2 sipulia

1 rkl öljyä

2 dl soijarouhetta

3 dl vettä

1 prk (250 ml) kaurakermaa

1 tuubi (200 g) Tartex-tahnaa

1 dl rusinoita

1½ rkl soijakastiketta

1 tl meiramia

½ tl mustapippuria

½ tl suolaa

  1. Keitä riisiä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä 10 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä paistinpannussa. Lisää pannulle soijarouhe ja vesi. Jatka hauduttamista 10 minuuttia.
  3. Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi, vellimäiseksi seokseksi. Kaada seos 2 l vetoiseen uunivuokaan.
  4. Kypsennä laatikkoa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se on hyytynyt ja saanut kauniin värin. 

Resepti: Christina Aaltio, Soppa365

Vierailija

No mitä he******ä eihän se ole maksalaatikkoa vaan jotain vege/soijalaatikkoa joka (ehkä) maistuu maksalaatikolta!? Voisiko toimittajat taas hieman paneutua asiaan mistä kirjoitetaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla