Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Linssi-kurpitsapata vie varmasti nälän. Jos kaipaat kuitenkin lihaa, lisää joukkoon pekonia, savu­kylkeä, jauhe­lihaa tai riistaa.

1. Kuori ja pilko sipulit, valkosipulit ja porkkana. Viipaloi varsisellerit.

2. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia 5 minuuttia. Lisää porkkanat ja sellerinvarret. Kuullota hetki. Jos käytät tuoreita sieniä, lisää ne kattilaan. Jos käytät kuivattuja, lisää ne vasta kiehuvaan pataan.

3. Lisää huuhdellut linssit, ­tomaattimurska, vesi, liemikuutio, laakerinlehti, suola ja mustapippuri. Kypsennä noin 15 minuuttia.

4. Lohko kurpitsa. Irrota kuoret, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi. Lisää palat pataan ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 15
minuuttia välillä sekoitellen.

5. Lisää vettä tarvittaessa. Pata on valmista, kun linssit ovat kypsyneet ja kurpitsat pehmenneet. Lisää lopuksi hillo­sipulit, hienonnettu salvia tai persilja.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 1 tunti

Resepti

500
g
talvikurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
3 varsisellerinvartta
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kuivattuja suppilo­vahveroita (tai 2 l tuoreita)
2
dl
vihreitä linssejä
500
g
tomaattimurskaa
4
dl
vettä
1 kasvisliemikuutio
1 laakerinlehti
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2
dl
hillosipuleita
1
dl
tuoretta salviaa tai persiljaa