Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Kääri eväskokkelileipä tiukkaan pakettiin, etteivät murut tipu matkalle.

1. Kypsennä pekonisuikaleet kuivalla, kuumalla pannulla rapeiksi. Siirrä syrjään ja pese pannu.

2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Hienonna ruohosipuli.

3. Kuumenna pannu uudelleen ja lisää rasva. Kaada munat pannulle ja kypsennä niitä muutama minuutti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Munakokkeli on maukkainta, kun se on koossa pysyvää mutta hieman kosteaa. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa kokkelin joukkoon ruohosipuli, ranskankerma ja mausteet. ­Sekoita ja siirrä pannu pois ­levyltä.

4. Kokoa sämpylät. Levitä ­leiville ensin kurkkumajoneesia ja salaattia. Lisää munakokkelia ja muruiksi leikattua pekonia. Rouhaise päälle vielä mustapippuria. Tarjoa iltapalana tai salaatin kanssa kevyenä ­lounaana.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

1
dl
pekonisuikaleita
6
kpl
kananmunia
1
rkl
ruohosipulia
1
tl
voita tai margariinia
1
rkl
ranskankermaa
suolaa
mustapippuria

Lisäksi

4
kpl
täysjyväsämpylää
kurkkumajoneesia ­(esimerkiksi Aura)