Kuva Sami Backström
Kuva Sami Backström

Nämä sämpylät ovat niin meheviä, etteivät ne kaipaa täytteitä lainkaan.

Liuota hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää suola, hunaja ja ruisrouhe. Anna seistä noin 20 minuuttia. Lisää puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi velliksi. Lisää sitten siemenet, kesäkurpitsa- ja juustoraaste sekä hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Lisää jauhoja niin, että taikina on löysähköä mutta irtoaa jo käsistä.

Lisää aivan loppuvaiheessa öljy. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, leikkaa paloiksi ja leivo sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmsitusaika: noin 50 minuuttia

Resepti

5
dl
vettä
1
ras
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
2
rkl
hunajaa
3
dl
ruisrouhetta
10
dl
hiivaleipä- tai täysjyvävehnäjauhoja
1
dl
auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
100
g
kesäkurpitsaa raastettuna
100
g
juustoraastetta
10
kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2
rkl
öljyä