Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

1. Mittaa kaurahiutaleet, perunajauhot, mausteet ja hunaja kulhoon. Sekoita joukkoon vesi. Jätä seos turpoamaan.

2. Kuori ja raasta juurekset. Murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita juuresraaste ja valkosopuli kaurahiutaleseokseen.

3. Muotoile massasta neljä pihviä. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.

4. Viipaloi tomaatti ja suolakurkku. Kokoa kahden ruisleipäviipaleen väliin kasvispihvi ja lisuk­keet. Voit halutessasi lämmittää ruisleivät mikrossa tai paistinpannulla ennen kokoamista.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 35 minuuttia

Kasvispihvit

2
dl
kaurahiutaleita
perunajauhoja
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
kuivattua timjamia
suolaa
2
rkl
hunajaa
1
dl
vettä
1
kpl
porkkana
1
kpl
peruna
1
kpl
palsternakka
2
kpl
valkosipulinkynttä

Lisäksi

2
kpl
tomaattia
1
kpl
suolakurkku
4
kpl
salaatinlehteä
8
kpl
ruisleivän viipaletta
4
rkl
sweet chili -kastiketta
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.