Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Leivo ihanan rapeat maalaisleivät vappubrunssille. Ohjeesta tulee kaksi leipää.

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sekaan hunaja, suola ja jauhot vähitellen taikinaa koko ajan voimakkaasti alustaen.

Peitä taikina ja anna nousta huoneenlämmössä vedottomassa paikassa kaksi tuntia.

Leivo tämän jälkeen taikinasta leivinpöydällä kaksi leipää, viillä pintaan koristeviillot ja jauhota leipien pinta hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jätä leivät leivinpaperin päälle uunipellille ja anna niiden nousta vielä noin 40 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nosta uunin pohjalle vedellä täytetty vesikippo leipien kuorta rapeuttamaan ja paista sitten leivät uunin keskitasolla 225 asteessa kypsiksi eli noin 35 minuuttia. Nosta kypsät leivät ritilälle jäähtymään.

Resepti

Vaikeustaso:
Helppo

Resepti

30
g
tuoretta hiivaa
5
dl
lämmintä vettä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
suolaa
1
dl
ruisjauhoja
9
dl
vehnäjauhoja
Sisältö jatkuu mainoksen alla