Kodin Kuvalehti
Makaroni ja jauheliha sopivat yhteen ikuisesti. Kuva: Panu Pälviä
Makaroni ja jauheliha sopivat yhteen ikuisesti. Kuva: Panu Pälviä

Tämä puolivalmis makaronilaatikko valmistuu yhdellä pannulla eikä vaadi varsinaista kokkaustaitoa.

Joskus käy niin, että makaronilaatikkokin tuntuu liian työläältä munamaitoineen ja uunikypsennyksineen. Silloin on tartuttava makaronipataan, klassiseen arkiruokaan 1980-luvulta.

Makaronimössö, pääkallo ja pulisoossi. Rakkaalla sapuskalla on monta nimeä. 

Tämän puolivalmista makaronilaatikkoa muistuttavan padan valmistus vie nopeimmillaan 15 minuuttia ja onnistuu yhdellä pannulla. Varsinaista kokkaustaitoa ruoka ei vaadi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jauheliha tarvitsee ison pannun ja malttia

Menestyksen salaisuus on kahdessa asiassa: kunnon mausteissa ja jauhelihan ruskistuksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruskista jauheliha isoimmassa paistinpannussasi. Näin lihalla on reilusti tilaa, eikä se ala kiehua. Sekoita ruskistettavaa jauhelihaa niin harvoin kuin suinkin maltat. Pinnasta tulee rapeampi.

Kun jauheliha on kunnolla ruskistettu, lisää joukkoon mausteita ronskisti, ettei maku jää pliisuksi. Ja muista sipuli! Ilman sitä tämä jauheliharuoka ei maistu juuri miltään.

Keitä makaronit samassa padassa tai erikseen

Jos haluat välttää tiskiä, lisää keittämättömät makaronit tässä vaiheessa pannulle. Peitä seos vedellä ja anna kiehua kunnes makaroni on kypsää.

Makaronit voi myös keittää erikseen ja sekoittaa jauhelihan joukkoon vasta kypsinä. 

Jauhelihaspesiaali

4 annosta, 15 min

3 dl makaronia

1 l vettä

1 lihaliemikuutio

1 sipuli

½ juuriselleriä (80 g)

2 porkkanaa

1 rkl öljyä

400 g nauta-sikajauhelihaa

1 tl paprikajauhetta

6 rkl tomaattipyreetä

suolaa

mustapippuria rouhittuna

  1. Keitä makaronit liemikuutiolla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli, juuriselleri ja porkkana pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauhelihaa kuumalla pannulla viitisen minuuttia. Lisää sipuli, selleri ja porkkana. Paista toiset viisi minuuttia. Sekoita joukkoon paprikajauhe ja tomaattipyree.
  4. Siivilöi makaronit ja kaada ne takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon jauhelihapaistos. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Anu Brask

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla