Tikut voi tehdä grillivartaista puolittamalla.
Tikut voi tehdä grillivartaista puolittamalla.

Ihanat Bounty-pallurat voi tarjoilla myös muffinivuoista.

1. Murskaa keksit muruksi kulhossa esimerkiksi juomalasin pohjaa käyttäen. Lisää tomusokeri ja kookoshiutaleet. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Massan koostumus on hyvä, kun sitä voi muotoilla käsin. Lisää kookoshiutaleita, jos massa tuntuu liian tahmealta.

2. Pyörittele massasta 12 palloa. Laita pallot jääkaappiin kuorrutuksen teon ajaksi.

3. Sulata suklaa vesihauteessa sekoitellen. Dippaa tikkujen päät sentin pituudelta suklaaseen ja tökkää ne palloon kunnolla sisään. Laita jääkaappiin kovettumaan 10 minuutiksi.

4. Kasta pallot suklaaseen tai nostele lusikalla suklaata pallojen kuorrutukseksi. Anna tikkareiden kovettua pystyssä (esimerkiksi lasissa) tai leivinpaperilla lappeellaan.

Vinkki!

Suklaan voi sulattaa myös mikrossa. Tee se silloin 15 sekunnin pätkissä. Avaa aina välissä luukku ja sekoita, ettei suklaa kärähdä.

Lue lisää:

Pirtsakat suklaa-lakritsileivokset

Salaatilla hunnutettu juustokakku

Herkulliset mango-vuohenjuustopiirakat

Resepti

Bounty-kakkutikkarit 12 tikkaria Valmistusaika 30 min + 10 min kovettumisaika

3
kaurakeksiä
1
dl
tomusokeria
3
dl
kookoshiutaleita
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
KUORRUTE
200
g
tummaa suklaata

Tässäpä herkku, joka hiljentää vaativammankin makeanhimon. Överiletut silataan vielä sitruunatahnalla ja kermavaahdolla. 

Suklaaletut ja vaahtokarkkeja

Noin 10 kpl

Noin 1 tunti

Taikina:

3 munaa

½ dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

5 dl piimää

½ dl sulatettua voita

4–6 rkl voit tai margariinia paistamiseen

Lisäksi:

Lemon curd -tahnaa

Vaahtokarkkeja

Mansikoita

Kermavaahtoa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhot ja piimä. Sekoita tasaiseksi, paksuksi taikinaksi. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt voi.

2. Kuumenna pieni blinipannu tai perinteinen lettupannu. Sulata noin ruokalusikallinen rasvaa pannulla ja kaada taikinaa parin sentin paksuudelta. Paista 3–5 minuuttia, niin, että lettu hieman turpoaa ja paistuu. Käännä letut ja paista vielä 2–3 minuuttia.

3. Tarjoile letut sitruunatahnan, vaahtokarkkien ja mansikoiden kanssa. Lisää halutessasi letuille vielä kermavaahtoa.

Makkaratikut aikuiseen makuun voi paistaa grillin sijaan myös takassa tai uunissa. 

Makkaratikku

6 annosta, noin 20 min

Tarvitset

1 tlk (240 g) croissant-taikinaa (esim. Danerolles)

6 grillimakkaraa

20 lehteä salviaa

6 rkl maalaissinappia (esim. Dijon)

Kastike

2 dl ketsuppia

1 dl majoneesia

1 oksa rosmariinia

1 tl chiliä

  1. Avaa taikinapurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikina ja leikkaa kuuteen osaan katkoviivojen mukaan. Leikkaa makkaraan viillot. Irrota salvian lehdet.
  2. Sivele taikinapalojen pintaan sinappia ja paina sinapin päälle 4 salvianlehteä. Kääri taikina napakasti makkaran ympärille ja paina grillitikku makkaran läpi.
  3. Grillaa hiilloksella tai grillissä. Voit kypsentää myös 200 asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.
  4. Tee kastike ja tarjoile tuoreiden makkaratikkujen kanssa.