Soppa365
Nopeampaa kuin sushi. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Nopeampaa kuin sushi. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat sushia, rakastat myös tätä perunasalaattia.

Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen perunasalaattiin, tästä voi tulla uusi suosikkisi. Ainakin, jos olet sushin ystäviä! Nori-graavilohisalaatti maistuu nimittäin hämmästyttävän paljon siltä.

Aasialainen makumaailma saadaan perunasalaattiin noriarkilla, seesamiöljyllä, graavilohella, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Lisäksi pottusalaatissa maistuu pirteä sitruuna, joka leikkaa mukavasti graavikalan rasvaisuutta. Lopputuloksesta tulee niin hyvä, että tätä perunasalaattia voisi syödä loputtomiin.

Nori-graavilohiperunasalaatti

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 20 min + perunoiden jäähdytys

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 kg (uusia) perunoita

1 noriarkki

1 (luomu)sitruunan kuori

2 rkl oliiviöljyä

1 tl seesamiöljyä

1 tl sormisuolaa

100 g graavilohta

3 kevätsipulin vartta

2 rkl seesaminsiemeniä

  1. Harjaa perunat huolellisesti. Keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
  2. Hienonna noriarkki hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita levärouhe, kuoriraaste, öljyt ja suola keskenään. Kääntele seos perunoihin.
  3. Suikaloi graavilohi. Hienonna kevätsipuli. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa salaatti kylmänä tai huoneenlämpöisenä.

Resepti: Krista Kupariharju, Glorian ruoka & viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla