Me Naiset
|
Marja Samuli
Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Huuhdo tattarirouhe huolellisesti juoksevan veden alla. Anna rouheen sitten kiehua hiljalleen kasvisliemessä kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes tattari on kypsää. Valuta pois keitinvesi.

Hienonna tattarin kypsyessä tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Murskaa kuoritut valko­­si­pu­lin­­kynnet ja silppua lehtipersilja.

Pilko kevätsipuli ja yhdistä kaikki salaatin ainekset isoon kulhoon. Sekoita keskenään sitruunamehu, öljy, suola ja rouhittu mustapippuri. Lisää mausteseos salaatin joukkoon sekoittaen. Peitä ja nosta viileään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anna maustua noin 30 minuuttia.  Tarjoa tabboulehia sellaisenaan erilaisten tahnojen kanssa aterialla tai esimerkiksi paistetun lihan lisäkkeenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
5
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika 40 minuuttia

Resepti

1
l
kasvislientä
2
dl
kuorittua tattarirouhetta
2
kpl
isoa kypsää tomaattia
isosta kurkusta
2
kpl
kevätsipulin vartta
3
dl
silputtua lehtipersiljaa
2
kpl
valkosipulinkynttä

Kastike

1
dl
puristettua sitruunamehua
2
rkl
hyvää oliiviöljyä
suolaa
3–4 kierrosta mustapippurimyllystä
Sisältö jatkuu mainoksen alla