Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Huuhdo tattarirouhe huolellisesti juoksevan veden alla. Anna rouheen sitten kiehua hiljalleen kasvisliemessä kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes tattari on kypsää. Valuta pois keitinvesi.

Hienonna tattarin kypsyessä tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Murskaa kuoritut valko­­si­pu­lin­­kynnet ja silppua lehtipersilja.

Pilko kevätsipuli ja yhdistä kaikki salaatin ainekset isoon kulhoon. Sekoita keskenään sitruunamehu, öljy, suola ja rouhittu mustapippuri. Lisää mausteseos salaatin joukkoon sekoittaen. Peitä ja nosta viileään.

Anna maustua noin 30 minuuttia.  Tarjoa tabboulehia sellaisenaan erilaisten tahnojen kanssa aterialla tai esimerkiksi paistetun lihan lisäkkeenä.

Resepti

Annoksia:
5
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika 40 minuuttia

Resepti

1
l
kasvislientä
2
dl
kuorittua tattarirouhetta
2
kpl
isoa kypsää tomaattia
isosta kurkusta
2
kpl
kevätsipulin vartta
3
dl
silputtua lehtipersiljaa
2
kpl
valkosipulinkynttä

Kastike

1
dl
puristettua sitruunamehua
2
rkl
hyvää oliiviöljyä
suolaa
3–4 kierrosta mustapippurimyllystä
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.