Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Huuhdo tattarirouhe huolellisesti juoksevan veden alla. Anna rouheen sitten kiehua hiljalleen kasvisliemessä kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes tattari on kypsää. Valuta pois keitinvesi.

Hienonna tattarin kypsyessä tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Murskaa kuoritut valko­­si­pu­lin­­kynnet ja silppua lehtipersilja.

Pilko kevätsipuli ja yhdistä kaikki salaatin ainekset isoon kulhoon. Sekoita keskenään sitruunamehu, öljy, suola ja rouhittu mustapippuri. Lisää mausteseos salaatin joukkoon sekoittaen. Peitä ja nosta viileään.

Anna maustua noin 30 minuuttia.  Tarjoa tabboulehia sellaisenaan erilaisten tahnojen kanssa aterialla tai esimerkiksi paistetun lihan lisäkkeenä.

Resepti

Annoksia:
5
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika 40 minuuttia

Resepti

1
l
kasvislientä
2
dl
kuorittua tattarirouhetta
2
kpl
isoa kypsää tomaattia
isosta kurkusta
2
kpl
kevätsipulin vartta
3
dl
silputtua lehtipersiljaa
2
kpl
valkosipulinkynttä

Kastike

1
dl
puristettua sitruunamehua
2
rkl
hyvää oliiviöljyä
suolaa
3–4 kierrosta mustapippurimyllystä

Voit tehdä kaikki smoothien kerrokset valmiiksi jääkaappiin jo edeltävänä iltana.

Vadelma-suklaasmoothie

4 annosta

Valmistusaika 20 min

Kookos-suklaakerros

2 dl kookosmaitoa

4 rkl chia-siemeniä

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa

Banaani-suklaakerros

2 banaania

100 g tummaa suklaata

3 dl kauramaitoa

Vadelmakerros

200 g vadelmia

2 rkl hunajaa

  1. Valmista ensin kookos-suklaakerros. Sekoita kulhossa kookosmaito, chia-siemenet, kaakaojauhe ja hunaja. 
  2. Sulata vadelmat. Jos ne ovat ulkomaisia, keitä ne. Lisää hunaja.
  3. Kuori ja paloittele banaanit. Rouhi suklaa. Soseuta banaani, suklaa ja kauramaito tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kokoa smoothie kerroksittain ja tarjoa heti.

Suklaapullasta tulee kädenkäänteessä myös kakku, kun kokoat pullapallot voideltuun rengasvuokaan.

Monkey bread -suklaapullat

10 annosta

Valmistusaika 30 min + kohotus ja paisto 1 t 

75 g voita

2½ dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 muna

1 dl tummaa ruokosokeria

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa

7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Suklaaseos

100 g tummaa suklaata

75 g voita

1 dl tummaa ruokosokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi 

muffinivuokia tai muffinipelti

  1.  Kuutioi voi ja jätä lämpenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa. Murusta joukkoon hiiva ja sekoita. Riko kattilaan muna ja mittaa sokeri, suola sekä kardemumma joukkoon. Sekoita hyvin. Mittaa ensin 3 desiä jauhoja maidon joukkoon ja alusta ne hyvin. Lisää sitten loput jauhot koko ajan vaivaten. Lisää voi ja vaivaa se taikinan joukkoon. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile kahdeksi pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. 
  2. Tee suklaaseos. Rouhi suklaa ja kuutioi voi. Mittaa isoon kulhoon sokeri ja lisää joukkoon voi, suklaa ja kaakaojauhe. Sulata mikrossa juoksevaksi. Nostele taikinapallot kulhoon ja sekoita käsin.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä muffinivuoat pellille. Kokoa yhteen vuokaan 5–7 taikinapalloa. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia.