Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Mansikka-raparperitiramisu.

1. Lado keksit lasivuoan pohjalle.

2. Kuori raparperit ja leikkaa parin sentin paloiksi. Ota mansikoista kanta pois ja leikkaa neljään osaan. Laita kattilaan raparperit, mansikat, sitruunamehu ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus kattilaan, lisää myös tanko. Anna seoksen kiehua pari minuuttia niin, että raparperit ja mansikat pehmenevät. Ota vaniljatanko pois ja soseuta tai jätä sellaiseksi. Kaada seos keksien päälle. Peitä ja laita jääkaappiin noin 4 tunniksi.

3. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

4. Vaahdota vaniljakerma ja mascarpone, lisää samalla hunaja. Kuumenna sitruunamehu mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää kuuman sitruunamehun joukkoon. Tarkista, että liivatteet sulavat täysin. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermaseoksen joukkoon. Levitä keksien päälle. Laita jääkaappiin odottamaan.

5. Sekoita kaakaojauheen joukkoon tomusokeri. Siivilöi kaakao ohuelti tiramisun päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Vinkki!  Vaihtele täytteen raaka-aineita sesongin mukaan. Kesällä voit käyttää mustikoita tai vadelmia, syksyn tullen maistuvat omena, puolukat tai karpalot ja kinuskikastike.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia + imeytyminen: 4 tuntia

Resepti

8
kpl
tiramisukeksiä
2
dl
raparperia
2
dl
mansikoita
sitruunamehua
2
dl
sokeria
1
kpl
vaniljatanko

Päälle

4
kpl
liivatelehteä
2
dl
vispautuvaa vanilliini­kastiketta
1
ras
mascarpone-juustoa
juoksevaa hunajaa
2
rkl
sitruunamehua tai triple sec -likööriä

Lopuksi

2
rkl
sokeroimatonta kaakaojauhetta
1
rkl
tomusokeria
tuoreita mansikoita