Soppa365
Ihana syksyinen pastakastike syntyy mausteisista makkaroista, suppiksista ja tuoreista tomaateista.
Ihana syksyinen pastakastike syntyy mausteisista makkaroista, suppiksista ja tuoreista tomaateista.

Jos makkarapasta voi olla raikas, niin tämä ihana arkipasta on sitä. Salaisuutena ovat kastikkeeseen raastetut tomaatit.

Reilusti suppiksia, valkosipulia ja mausteisia raakamakkaroita. Syyspastan ainekset paistuvat pannulla sillä aikaa kun keität pastan.

Olisi helppoa hulauttaa joukkoon purkillinen tomaattimurskaa, mutta tee kastike tällä kertaa vähän toisin. Saat nimittäin tuoreista tomaateista soosiin saman kosteuden, mutta tuplasti lisää raikkautta.

Helpoin tapa pilkkoa tomaatit kastikekelpoisiksi on hieman yllättävä, nimittäin raastaminen. Jos siis omistat terävän ja pätevän kartioraastimen, voit raastaa tomaatit sen karkealla terällä. Samalla kun raastin hienontaa kuoren, se muhentaa sisuksen sopivaksi kastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhtä hyvin voit kuitenkin silputa tomaatit hienoksi terävällä veitsellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mausteiset raakamakkarat hautuvat tomaattiliemessä mehevän kypsiksi. Lisää joukkoon hyvin valutettu pasta ja kourallinen hienoa parmesaaniraastetta. Odota hetki, kun maut ovat imeytyneet pastaan. Sitten voitkin kaivaa haarukat esiin.

 

Suppilovahvero-makkarapasta

4 annosta

20 min

300 g pastaa

2 l vettä

1 tl suolaa

Kastike

1 l suppilovahveroita

1 pkt (240 g) salsiccia-raakamakkaraa

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

5 isoa tomaattia

1 rkl tomaattipyreetä

1 tl fenkolinsiemeniä

4 rkl tuoretta timjamia

½–1 tl suolaa

¼ tl mustapippuria myllystä

100 g parmesaania tai pecorinoa raasteena

  1. Aloita kastikkeesta. Puhdista ja pilko sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Paloittele makkara. Kuori ja hienonna valkosipulit. Ruskista makkarat öljyssä pannussa. Lisää sienet ja valkosipuli ja paista 3–5 minuuttia.
  2. Raasta tomaatit isolla terällä kulhoon. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja fenkolinsiemenet makkara-sienipaistokseen. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpötilaa ja hauduta 10 minuuttia.
  3. Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinlientä talteen ja siivilöi pasta.
  4. Sekoita pasta kastikkeeseen, mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää juustoraaste ja tilkka keitinvettä ja sekoita lämpimässä pannussa niin, että juusto sulaa.

Resepti: Anu Brask, Glorian ruoka & viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla