Kodin Kuvalehti
Perinteiseen pyttipannuun tulee perunaa, sipulia, makkaraa ja kananmunaa, mutta sekaan voi heittää paljon muutakin, kuten vaikkapa porkkanaa, punajuurta ja lehtikaalia.
Perinteiseen pyttipannuun tulee perunaa, sipulia, makkaraa ja kananmunaa, mutta sekaan voi heittää paljon muutakin, kuten vaikkapa porkkanaa, punajuurta ja lehtikaalia.

Rutkasti juureksia tai kourakaupalla kantarelleja! Niistä ovat parhaat pyttipannut tehty.

Pyttipannu on yksi nerokkaimpia ruokia, koska...

  • se on helppo tehdä.
  • sillä ruokkii isonkin porukan näppärästi.
  • siihen voi laittaa melkein mitä tahansa.

Kesäkeittiössä pyttis syntyy kätevästi muurikka-pannussa.

Pilko perunoiden joukkoon porkkanaa, punajuurta, sipulia, suolakurkkua sekä omenaa. Lihansyöjät voivat kokeilla vaikka chorizo-makkaraa. Päälle vielä paistetut kananmunat, ruohosipulisilppua ja muita yrttejä, niin käsillä on herkku, joka taatusti maistuu ja vie nälän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämän pyttipannun juju ovat raakoina perunan kanssa paistetut juurekset kuten porkkana ja punajuuri, joka sopii pyttikseen erinomaisesti. Silppua joukkoon myös reilusti lehtikaalia. Se paistuu pannulla ihanan rapeaksi. Ja jos jääkaapissasi on kermapurkin tai tuorejuuston loppu, voit sekoittaa sen pyttipannun kostukkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokematonkin kokki onnistuu! Muurikalla pyttipannua syntyy koko suvulle.
Kokematonkin kokki onnistuu! Muurikalla pyttipannua syntyy koko suvulle.

Paranneltu pyttipannu – reilusti juureksia

4 annosta, 30 min

2 punajuurta

2 porkkanaa

2 sipulia

6 perunaa

6 nakkia tai puolet isosta lenkkimakkarasta

suolaa

pippuria

kuivattuja yrttejä, esim, oreganoa, kirveliä, persiljaa, ruohosipulia

sipulinvarsia

1 maustekurkku

1 pieni omena

4 kananmunaa

öljyä paistamiseen

  1. Kuutioi raa’at kuoritut punajuuret, porkkanat ja perunat sekä sipulit. Viipaloi nakit tai makkara.
  2. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja paista vihanneksia miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä. Nosta lämpöä, lisää nakit ja ruskista ainekset kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele sekaan oreganoa, kirveliä tai persiljaa sekä ruohosipulia tai sipulinvarsia.
  3. Kuutioi sekaan maustekurkku ja pieni omena.
  4. Paista toisella pannulla neljä kananmunaa niin, että keltuainen jää ehjäksi. Nosta jokaiselle annokselle paistettu muna.

Resepti: Marita Suontausta

Kantarellit kruunaavat kesäisen pyttipannun.
Kantarellit kruunaavat kesäisen pyttipannun.

Kesäpyttipannu – rutkasti kantarelleja

4 annosta, 45 min

500 g varhaisperunoita

2 paprikaa

2 l kantarelleja

1–2 kevätsipulia varsineen

10 aurinkokuivattua tomaattia

Kastike

½ dl öljyä

3 rkl valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa

1 tl sinappia

1 tl sokeria

  1. Keitä perunat, jäähdytä ja paloittele. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Paloittele paprikat. Grillaa tai paahda pannulla paprikat niin, että pinta on pehmeä ja osittain ruskistunut.
  2. Puhdista ja pilko kantarellit. Silppua kevätsipulit. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Kuumenna voita tai öljyä pannulla. Paista perunoita, kantarelleja ja sipulia niin, että perunat ruskistuvat hieman. Lisää pannulle grillattu paprika ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista vielä viitisen minuuttia.
  4. Sekoita kastikeaineet yhteen. Kääntele kastike ja lämmin pyttipannu hyvin sekaisin. Tarjoa saman tien.

Resepti: Kiia Renko

Pyttipannuun voit heittää myös makeahkoa bataattia tai vaikkapa kurpitsaa, parsaa tai ruusukaalia.

Runsaasti pyttisreseptejä löydät Soppa 365 -sivustolta tästä linkistä.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla