Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Salaatin juju piilee grillissä rauenneiden tomaattien maussa.

1. Revi foliosta neljä parinkymmenen sentin palaa. Jaa tomaatit folioarkeille, ripottele timjamia mausteeksi ja sulje paketit hyvin. Nosta folionyytit grillin reunaosalle, jossa lämpö ei ole liian potkivaa.

2. Leikkaa halloumi sentin viipaleiksi. Grillaa viipaleita, kunnes ne kuumenevat ja saavat ruskeat raidat.

3. Kaada oliiviöljy kastikekulhoon, revi salaatinlehdet mukaan ja sekoita, jotta öljy leviää lehdille. Lisää oliivit, halloumiviipaleet ja tomaatit. Painele osa tomaateista rikki, jotta niiden mehu kostuttaa ­salaattia. ­Ripottele mausteeksi suolaa ja ­pippuria makusi mukaan.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia

Resepti

200
g
kirsikkatomaatteja
1
tl
kuivattua timjamia
250
g
halloumijuustoa
1
rkl
oliiviöljyä
200
g
salaatinlehtiä (esimerkiksi jääsalaattia)
2
dl
kalamataoliiveja
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

foliota