Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Kotimainen kvinoa puuroutuu loistavasti.

1. Huuhtele kvinoa kylmällä ­vedellä pienireikäisessä siivilässä, jotta saat kvinoasta kitkeryyden pois.

2. Mittaa kvinoa, vesi, maito, siemenet, kardemumma ja suola kattilaan. Keitä puuroa miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

3. Raasta päärynä ja inkivääri puuron joukkoon. Tarjoa puuro pakastemansikoiden, vaahterasiirapin ja maidon kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia

Resepti

2
dl
kvinoaa
4
dl
vettä
2
dl
maitoa (tai kasvis­maitoa)
auringonkukan­siemeniä
1
rkl
pellavansiemeniä
kardemummaa
ripaus suolaa
päärynä
1
tl
tuoretta inkivääriä
tarjoiluun pakastemansikoita, vaahterasiirappia ja maitoa