Tuulahdus Japania valmistuu vartissa!
Tuulahdus Japania valmistuu vartissa!

Pikamiso valmistuu vartissa valmiista keittoaineksista.

Mikään ei sovi paremmin arkeen kuin hetkessä valmistuvat keitot. Ota avuksesi kaupan valmiit keittopohjat. Esimerkiksi misokeittoaineksia myydään pienemmissäkin kaupoissa ja muutamalla lisäyksellä keitosta kuoriutuu helposti ravintolatasoinen.

Muista, että sekä parsakaali että lohi kypsyvät muutamassa minuutissa, joten tämän sopan kohdalla rauhallinen hauduttelu ei tuo lisäarvoa.

Riisiviinietikka sopii keittoon erinomaisesti. Perinteinen sushiriisin maustaja on muita etikoita lempeämpi ja siihen lisätään usein suolaa, jopa sokeria. Jos sinulla ei ole riisiviinietikkaa kaapissasi, voit korvata sen valko- tai omenaviinietikalla ja ripauksella suolaa ja sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pikamiso lohesta

2 annosta

Valmistusaika 15 minuuttia

 

8 dl vettä

4 ps valmiita misokeittoaineksia (Miso Instant) (á noin 20 g)

3 valkosipulinkynttä

2 rkl riisiviinietikkaa

150 g (varhais)parsakaalia

50 g + 50 g ituja

4 kevätsipulia (tai ruukku vesikrassia tai molempia)

200 g nahatonta lohta

 

  1. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita misokeittoainekset joukkoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne ja etikka liemeen. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna varret. Hienonna kevätsipuli. Lisää parsakaali, kevätsipuli, idut ja lohi liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Jaa keittokulhoihin ja lisää ituja päälle.

Resepti: Krista Kupariharju, Me Naiset

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla