Näyttävä punajuuripasta toimii vaikka uudenvuodenkemujen rentona pääruokana. Mätsää kattaus ruokiin, pinkki on nyt nimittäin kuumin väri keittiössä!
Näyttävä punajuuripasta toimii vaikka uudenvuodenkemujen rentona pääruokana. Mätsää kattaus ruokiin, pinkki on nyt nimittäin kuumin väri keittiössä!

Tervehdi uutta suosikkipastaasi! 

Punajuuripestopasta

4 annosta

Valmistusaika 40 minuuttia

3 punajuurta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3 valkosipulinkynttä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 tl öljyä

1 sitruunan mehu

½ sitruunan

kuoriraaste

1 dl pinjansiemeniä

1 rkl balsamiviinietikkaa

¾ dl oliiviöljyä

2 dl raastettua parmesaania

½ tl suolaa

½ tl rouhittua

mustapippuria

Lisäksi

300 g (nauha)pastaa

1. Keitä punajuuret kypsiksi kiehuvassa vedessä, kuori ja paloittele tehosekoittimen kulhoon.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota nopeasti paistinpannulla tilkassa öljyä. Anna hetki jäähtyä ja kaada punajuurien joukkoon. Purista sitruunan mehu ja raasta puolikkaan kuori sekaan.

3. Paahda pinjansiemenet kuivassa kuumassa pannussa, anna hetki jäähtyä ja lisää balsamicon kanssa muiden ainesten joukkoon. Anna koneen käydä, lisää öljy erissä joukkoon.

4. Raasta parmesaani ja kääntele valmiin peston joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Keitä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele pestoon. Tarjoa heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla