Me Naiset
|
Marja Samuli
Kuva Pia INberg
Kuva Pia INberg

Leikkaa kuoritut punajuuret perunankuorimisveitsellä tai juustohöylällä paperinohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi puna­sipuli ohuiksi siivuiksi. Pane punajuuri- ja sipuliviipaleet kulhoon ja lisää keskenään sekoitetut öljy ja sitruunanmehu. Mausta seos suolalla. Jätä noin tunniksi maustumaan.

Valmista pähkinäseos. Kuullota pannulla öljyssä murskattu valkosipulinkynsi ja jeera. Kumoa seos monitoimikoneen kulhoon yhdessä pähkinöiden kanssa. Aja seos karkeaksi ja nosta sivuun.

Valmista tahinikastike yhdistämällä keskenään kaikki kastikkeen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja seos tasaiseksi. Kokoa annokset juuri ennen tarjoilua. Asettele lautasille valutettuja punajuuriviipaleita. Lisää päälle viipaloitua avokadoa, silputtua salottisipulia, jeeralla maustettua pähkinärouhetta, tahinikastiketta ja rucolaa. Mausta annokset suolalla ja nosta tarjolle.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
3
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia + 1 tunti maustumiseen

Resepti

3
kpl
keskikokoista punajuurta
1
kpl
pieni punasipuli
3
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä maun mukaan suolaa
2
kpl
kypsää avokadoa
1
kpl
pieni salottisipuli
pieni nippu rucolaa
maun mukaan suolaa

Pähkinärouheseos

50
g
saksanpähkinöitä
1
kpl
pieni valkosipulinkynsi
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
ripaus chiliä
maun mukaan suolaa
tilkka öljyä

Tahinikastike

2
rkl
tahinitahnaa
2
rkl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
ripaus suolaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla