Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Tuore inkivääri antaa makua pehmeään suklaakakkuun.

Valmista kakku. Soseuta keitetyt punajuuret sauva­sekoittimella tai esimerkiksi monitoimikoneen kulhossa. Pilko suklaa vesihauteen päällä olevaan metallikuppiin ja anna suklaan sulaa. Lisää sulan suklaan sekaan punajuurisose, raastettu inkivääri, kardemumma ja neilikka.

Yhdistä keskenään kaikki loput kakun kuivat aineet. Lisää seos siivilän läpi suklaaseoksen joukkoon. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja vaahdota ne keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Puhdista vispilät ja vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele keltuais- ja valkuaisvaahdot suklaa-punajuuri-jauhoseokseen tasaiseksi taikinaksi.

Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 180 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Ota kypsä kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassaan noin 30 minuuttia, ennen kuin kumoat kakun ritilän päälle koristelua varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
9
Vaikeustaso:
Helppo

Resepti

200
g
margariinia tai voita
150
g
tummaa suklaata
1
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
jauhettua kardemummaa
ripaus maustepippuria
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
2
dl
sokeria
200
g
kypsää kuorittua punajuurta
3
kpl
kananmunia

Valmistusaika: 15 minuuttia + 50 minuuttia paistamiseen

Sisältö jatkuu mainoksen alla