Turvotus poistuu vauhdilla, kun pidät pari mehu- ja vihannespäivää. Näihin juomiin jää koukkuun!

Lataa tästä kolmen viikon ruokavalio.

Väsymyksen voittaja

5 dl vettä
2 sitruunaruohoa
2 pussia minttuteetä

Painele sitruunaruohoja veitsen hamarapuolella tai varrella, kunnes ne hiukan rikkoutuvat. Keitä vesi ja laita sitruunaruohot ja teepussit kuumaan veteen. Ota teepussit pois viiden minuutin jälkeen, mutta anna sitruunaruohojen seistä vielä toiset viisi minuuttia. Siivilöi juoma ja tarjoa kuumana.

 

Puhdistusjuoma

1 kanelitanko
1 tl neilikkaa
5 kokonaista kardemummaa (tai 2 tl jauhettua)
5 kpl tähtianista
2 tl fenkolinsiemeniä
8 dl vettä

Mittaa mausteet ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia. Tarjoa kuumana. Annoksesta riittää juomaa useampaan kertaan.

 

Välipalakeksit

16 kpl
Valmistusaika: 10 minuuttia + paistoaika

15 minuuttia
200 g pähkinöitä (saksan-, hassel-, pecanpähkinöitä ja manteleita)
100 g kuivattuja hedelmiä (luumuja, aprikooseja, rusinoita)
2 rkl auringonkukansiemeniä
75 g kookoshiutaleita
6 rkl omenamehua tai soijamaitoa

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa pähkinät, hedelmät, siemenet ja kookoshiutaleet monitoimikoneeseen. Kaada koneen käydessä mehu (tai maito) joukkoon. Muotoile taikinasta
pötkö ja jaa se 16 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja paina pyörylöiksi. Paista uunissa 15 minuuttia, kunnes keksit saava hiukan väriä.

Voimamehu

1 dl ruusunmarjamehua
1 dl omenamehua
pieni pala tuoretta inkivääriä

Raasta inkivääri hienoksi raasteeksi ja sekoita se mehujen kanssa. Anna maustua hetki jääkaapissa.

 

Puhdistautujan tee

Kiinalainen pu erh -tee tunnetaan elimistöä puhdistavana juomana. Sen uskotaan edistävän ruuansulatusta ja lievittävän vatsakipuja. Mullalle ja maatuville lehdille tuoksuva pu erh saa terveelliset ominaisuutensa ja arominsa käymisprosessissa.
Muista teelaaduista poiketen pu erh paranee vanhetessaan.

Kevyt talvikeitto
4 annosta
Valmistusaika: 40 minuuttia

2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 rkl öljyä
4 porkkanaa
1 palsternakka
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
5 dl vettä
hienonnettua persiljaa

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja laita sipulit viideksi minuutiksi hautumaan keskilämmöllä. Kuori ja pilko porkkanat ja palsternakka, lisää ne kattilaan. Lisää
tomaattimurska ja vesi. Anna keiton kiehua, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Koristele keitto hienonnetulla persiljalla.

Uudistava kanasalaatti

2 annosta
Valmistusaika: 15 minuuttia

2 1/2 dl kanalientä tai vettä
1 rkl punaista currytahnaa
2 maustamatonta broilerin
rintafileetä
1 omena
5 dl salaatinlehtiä
6 saksanpähkinää

Kastike:
1/2 sitruunan mehu
2 tl oliiviöljyä

Mittaa liemi ja currytahna paistokasariin ja kuumenna. Laita fileet pannulle kiehuvaan liemeen. Anna kypsyä kannen alla noin 10 minuuttia, käännä puolessa välissä. Viipaloi sillä aikaa omena. Asettele salaatinlehdet, omenat ja pähkinät
lautasille. Leikkaa kypsät broilerit viipaleiksi ja lisää annoksille. Yhdistä sitruunan mehu ja oliiviöljy. Valuta kastike salaatille.

Välipalat ovat sallittuja!

Aamu- ja iltapäivällä saa syödä välipalaksi tuoreita, raakoja
vihanneksia, vihannesmehuja, vähän pähkinöitä ja siemeniä,
tuoreita hedelmiä, hummusta, näkkileipää, ohra- tai riisikakkuja.