Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Possu-nuudelikeitto on erilainen kesäkeitto.

Leikkaa porsaanfilee suikaleiksi. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla
ja paista suikaleet kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä sivuun odottamaan. Pese ja raaputa porkkanat ja pilko paloiksi. Irrota herneet paloistaan. Ohuet herneenpalot voit käyttää kokonaisina. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Kuori inkivääri ja viipaloi lastuiksi. Irrota sitruunaruohon uloin kerros ja pilko ruoho muutamaksi palaksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutiot,
porkkanapalat, chili, inkivääri, sitruunaruoho ja limen lehdet. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon herneet ja kypsennä vielä pari minuuttia. Lisää sitten nuudelit, seesamiöljy, limen mehu ja paistetut possunsuikaleet, ja siirrä kattila pois liedeltä.

Anna hautua hetki kannen alla, jotta nuudelit pehmenevät. Ripottele keiton pinnalle hienonnetut varhaissipulin varret ja korianteri juuri ennen tarjoamista.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 50 minuuttia

Resepti

400
g
porsaan sisäfileetä
1
rkl
rypsiöljyä
suolaa
ripaus mustapippuria
4
kpl
varhaisporkkanaa
varhaisherneitä
1
kpl
punainen chili
2 cm pala inkivääriä
1
kpl
sitruunaruoho
1
l
vettä
2
kpl
kasvisliemikuutioita
5
kpl
limen lehteä
180
g
munanuudeleita
2
rkl
seesamiöljyä
1
kpl
limen mehu
2
kpl
varhaissipulin vartta
ruukku korianteria