Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Possu-nuudelikeitto on erilainen kesäkeitto.

Leikkaa porsaanfilee suikaleiksi. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla
ja paista suikaleet kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä sivuun odottamaan. Pese ja raaputa porkkanat ja pilko paloiksi. Irrota herneet paloistaan. Ohuet herneenpalot voit käyttää kokonaisina. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Kuori inkivääri ja viipaloi lastuiksi. Irrota sitruunaruohon uloin kerros ja pilko ruoho muutamaksi palaksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutiot,
porkkanapalat, chili, inkivääri, sitruunaruoho ja limen lehdet. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon herneet ja kypsennä vielä pari minuuttia. Lisää sitten nuudelit, seesamiöljy, limen mehu ja paistetut possunsuikaleet, ja siirrä kattila pois liedeltä.

Anna hautua hetki kannen alla, jotta nuudelit pehmenevät. Ripottele keiton pinnalle hienonnetut varhaissipulin varret ja korianteri juuri ennen tarjoamista.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 50 minuuttia

Resepti

400
g
porsaan sisäfileetä
1
rkl
rypsiöljyä
suolaa
ripaus mustapippuria
4
kpl
varhaisporkkanaa
varhaisherneitä
1
kpl
punainen chili
2 cm pala inkivääriä
1
kpl
sitruunaruoho
1
l
vettä
2
kpl
kasvisliemikuutioita
5
kpl
limen lehteä
180
g
munanuudeleita
2
rkl
seesamiöljyä
1
kpl
limen mehu
2
kpl
varhaissipulin vartta
ruukku korianteria
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.