Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.

2. Sulata voi.

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Yhdistä keskenään kaikki kuivat aineet.

5. Lisää muna-sokerivaahtoon jäähtynyt voisula, siivilän läpi kuivat aineet ja ­viimeisenä porkkanaraaste ­kevyesti nostellen. Kääntele taikina tasaiseksi.

6. Jaa taikina muffinimuotteihin ja paista uunissa keski­tasolla 185 asteessa noin 15–17 minuuttia, kunnes ­muffinit ovat lähes kypsiä.

7. Nosta uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

8. Valmista sillä aikaa tuorejuustopäällyste sekoittamalla keskenään tomusokeri ja tuorejuusto. Mausta seos ­tilkalla sitruunamehua ja koristele jäähtyneet muffinit kuorrutteella.

Resepti

Annoksia:
12
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 35 minuuttia

Resepti

3
kpl
isoa porkkanaa
125
g
voita
3
kpl
kananmunaa
250
g
fariinisokeria
2
dl
vehnäjauhoja
perunajauhoa
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
jauhettua karde­mummaa
2
tl
jauhettua kanelia
ripaus suolaa

Päälle

250
g
tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
tilkka sitruunamehua

Voit tehdä kaikki smoothien kerrokset valmiiksi jääkaappiin jo edeltävänä iltana.

Vadelma-suklaasmoothie

4 annosta

Valmistusaika 20 min

Kookos-suklaakerros

2 dl kookosmaitoa

4 rkl chia-siemeniä

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa

Banaani-suklaakerros

2 banaania

100 g tummaa suklaata

3 dl kauramaitoa

Vadelmakerros

200 g vadelmia

2 rkl hunajaa

  1. Valmista ensin kookos-suklaakerros. Sekoita kulhossa kookosmaito, chia-siemenet, kaakaojauhe ja hunaja. 
  2. Sulata vadelmat. Jos ne ovat ulkomaisia, keitä ne. Lisää hunaja.
  3. Kuori ja paloittele banaanit. Rouhi suklaa. Soseuta banaani, suklaa ja kauramaito tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kokoa smoothie kerroksittain ja tarjoa heti.

Suklaapullasta tulee kädenkäänteessä myös kakku, kun kokoat pullapallot voideltuun rengasvuokaan.

Monkey bread -suklaapullat

10 annosta

Valmistusaika 30 min + kohotus ja paisto 1 t 

75 g voita

2½ dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 muna

1 dl tummaa ruokosokeria

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa

7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Suklaaseos

100 g tummaa suklaata

75 g voita

1 dl tummaa ruokosokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi 

muffinivuokia tai muffinipelti

  1.  Kuutioi voi ja jätä lämpenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa. Murusta joukkoon hiiva ja sekoita. Riko kattilaan muna ja mittaa sokeri, suola sekä kardemumma joukkoon. Sekoita hyvin. Mittaa ensin 3 desiä jauhoja maidon joukkoon ja alusta ne hyvin. Lisää sitten loput jauhot koko ajan vaivaten. Lisää voi ja vaivaa se taikinan joukkoon. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile kahdeksi pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. 
  2. Tee suklaaseos. Rouhi suklaa ja kuutioi voi. Mittaa isoon kulhoon sokeri ja lisää joukkoon voi, suklaa ja kaakaojauhe. Sulata mikrossa juoksevaksi. Nostele taikinapallot kulhoon ja sekoita käsin.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä muffinivuoat pellille. Kokoa yhteen vuokaan 5–7 taikinapalloa. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia.