Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.

2. Sulata voi.

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Yhdistä keskenään kaikki kuivat aineet.

5. Lisää muna-sokerivaahtoon jäähtynyt voisula, siivilän läpi kuivat aineet ja ­viimeisenä porkkanaraaste ­kevyesti nostellen. Kääntele taikina tasaiseksi.

6. Jaa taikina muffinimuotteihin ja paista uunissa keski­tasolla 185 asteessa noin 15–17 minuuttia, kunnes ­muffinit ovat lähes kypsiä.

7. Nosta uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

8. Valmista sillä aikaa tuorejuustopäällyste sekoittamalla keskenään tomusokeri ja tuorejuusto. Mausta seos ­tilkalla sitruunamehua ja koristele jäähtyneet muffinit kuorrutteella.

Resepti

Annoksia:
12
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 35 minuuttia

Resepti

3
kpl
isoa porkkanaa
125
g
voita
3
kpl
kananmunaa
250
g
fariinisokeria
2
dl
vehnäjauhoja
perunajauhoa
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
jauhettua karde­mummaa
2
tl
jauhettua kanelia
ripaus suolaa

Päälle

250
g
tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
tilkka sitruunamehua