Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Kuori porkkanat ja vetele juustohöylällä kuorituista porkkanoista pituussuunnassa pitkiä nauhoja. Leikkaa siistityt sienet ja kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta. Siisti ja huuhtele pinaatti.

Valmista kastike. Pane kastikkeen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja seos tasaiseksi. Paista sieni- ja kesäkurpitsaviipaleita pinnoitetussa pannussa öljytilkassa, kunnes niiden neste on haihtunut ja pinta on saanut kauniin värin.

Lisää pannulle porkkananauhat. Kuumenna koko ajan käännellen noin minuutin ajan. Lisää sitten pinaatti sekä keitetty, valutettu pasta ja kääntele seosta, kunnes se on lämmennyt tasaisesti. Lisää kastike porkkana-sieni-pinaattiseoksen sekaan juuri ennen tarjoilua ja kääntele, kunnes se on tasaisen kuumaa. Annostele ja viimeistele annokset ripauksella suolaa ja kookos­hiutaleita.

Vinkki! Jos et löydä mantelitahnaa marketeista tai luontaistuotekaupoista, voit korvata sen lisäämällä kastikkeen sekaan tilkan vettä ja yhden desin uunissa kevyesti paahdettua mantelijauhoa.

Resepti

Annoksia:
5
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 35 minuuttia

Resepti

2
dl
pinaattipastaa
4
kpl
isoa porkkanaa
200
g
herkkusieniä
1
kpl
pieni kesäkurpitsa
100
g
tuoretta pinaattia
maun mukaan suolaa
kookoshiutaleita koristeluun

Kookos-mantelikastike

valmista manteli­tahnaa
1
dl
kookoskermaa
4
kpl
pehmeää, kuivattua kivetöntä taatelia
2
rkl
hienoksi silputtua salottisipulia
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
mietoa curry­tahnaa
1
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
cayennenpippuria
suolaa

Voit tehdä kaikki smoothien kerrokset valmiiksi jääkaappiin jo edeltävänä iltana.

Vadelma-suklaasmoothie

4 annosta

Valmistusaika 20 min

Kookos-suklaakerros

2 dl kookosmaitoa

4 rkl chia-siemeniä

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa

Banaani-suklaakerros

2 banaania

100 g tummaa suklaata

3 dl kauramaitoa

Vadelmakerros

200 g vadelmia

2 rkl hunajaa

  1. Valmista ensin kookos-suklaakerros. Sekoita kulhossa kookosmaito, chia-siemenet, kaakaojauhe ja hunaja. 
  2. Sulata vadelmat. Jos ne ovat ulkomaisia, keitä ne. Lisää hunaja.
  3. Kuori ja paloittele banaanit. Rouhi suklaa. Soseuta banaani, suklaa ja kauramaito tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kokoa smoothie kerroksittain ja tarjoa heti.

Suklaapullasta tulee kädenkäänteessä myös kakku, kun kokoat pullapallot voideltuun rengasvuokaan.

Monkey bread -suklaapullat

10 annosta

Valmistusaika 30 min + kohotus ja paisto 1 t 

75 g voita

2½ dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 muna

1 dl tummaa ruokosokeria

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa

7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Suklaaseos

100 g tummaa suklaata

75 g voita

1 dl tummaa ruokosokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi 

muffinivuokia tai muffinipelti

  1.  Kuutioi voi ja jätä lämpenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa. Murusta joukkoon hiiva ja sekoita. Riko kattilaan muna ja mittaa sokeri, suola sekä kardemumma joukkoon. Sekoita hyvin. Mittaa ensin 3 desiä jauhoja maidon joukkoon ja alusta ne hyvin. Lisää sitten loput jauhot koko ajan vaivaten. Lisää voi ja vaivaa se taikinan joukkoon. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile kahdeksi pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. 
  2. Tee suklaaseos. Rouhi suklaa ja kuutioi voi. Mittaa isoon kulhoon sokeri ja lisää joukkoon voi, suklaa ja kaakaojauhe. Sulata mikrossa juoksevaksi. Nostele taikinapallot kulhoon ja sekoita käsin.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä muffinivuoat pellille. Kokoa yhteen vuokaan 5–7 taikinapalloa. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia.