Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Inkivääri ja valkosipuli ovat puhdistava maku­pari lämmittävän keväisessä keitossa.

1. Kuori porkkanat ja pilko paloiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota kattilassa öljyssä porkkana­palat, sipuli- ja valkosipulisilppu, inkivääriraaste ja karri.

2. Lisää vesi.

3. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Lisää kookosmaito. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

4. Lisää makusi mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 45 minuuttia

Resepti

900
g
porkkanaa
1
kpl
iso sipuli
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
karria
7
dl
vettä
2
dl
kookosmaitoa
ruususuolaa ja mustapippuria maun mukaan