Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Makeansuolainen kvinoasalaatti sopii tahnojen ja rapean leivän kanssa vaikka illanistujaisiin.

Pese kesäkurpitsa ja munakoiso. Leikkaa ne pieniksi viipaleiksi kulhoon. Sekoita keskenään murskattu valkosipuli ja öljy. Mausta öljy myös suolalla ja mustapippurirouheella.

Levitä kasvisviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele öljyseos viipaleiden sekaan. Huuhtele kvinoa huolella kylmän juoksevan veden alla siivilässä ja pane kattilaan. Lisää vesi ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on haihtunut. Valuta keitinvesi pois ja kumoa kvinoa isoon kulhoon. Anna jäähtyä ja lisää joukkoon pilkottu avokadon liha, kaneli ja sitruunan puristettu mehu sekä tilkka öljyä.

Sekoita joukkoon vielä silputut minttu ja korianteri, jäähtyneet paahdetut kasvikset, hienonnetut kevätsipulinvarret, pilkotut kivettömät taatelit ja karkeaksi rouhittua pähkinäsekoitusta.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 35 minuuttia

Resepti

kesäkurpitsa
1
kpl
pieni munakoiso
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja mustapippuria
3
dl
vettä
2
dl
kvinoaa
1
kpl
sitruunan puristettu mehu
kanelia
tilkka hyvää oliiviöljyä
4
rkl
silputtua tuoretta minttua
3
rkl
silputtua tuoretta korianteria
7
kpl
kuivattua pehmeää taatelia
2
kpl
kypsää avokadoa
3
kpl
kevätsipulinvartta
2
rkl
paahdettua, suolattua pähkinäsekoitusta