Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Kuorruta patonki italialaistyyliin tomaattipastakastikeella, juustolla ja pizzapäällysteillä. Patongit voi tehdä kokonaan valmiiksi kotona tai antaa vieraiden valmistaa omat leipänsä paikan päällä.

1. Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan. ­Anna jäähtyä hieman.

2. Levitä päälle tomaattikastiketta ja juustopäällys toiseen ja salamipäällys toiseen patonkiin.

3. Jatka paistamista uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on hieman sulanut. Viimeistele basilikalla.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

1 pkt (2 pientä) paistovalmista patonkia
8
rkl
valmista tomaattipastakastiketta

juustopäällys:

1 pkt (125 g) mozzarellaa viipaleina
1
dl
oliiveja
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja tai grillattua paprikaa purkista
1
dl
raastettua parmesaania
mustapippuria myllystä

salamipäällys:

1
dl
ohueksi viipaloitua salamia
2
dl
artisokkapaloja purkista
1
dl
murusteltua vuohenjuustoa
1
dl
raastettua basilikaa
mustapippuria myllystä

tarjoiluun:

basilikaa