Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Sekoita keskenään jogurtti ja sitruunatahna. Jaa annosmaljoihin ja pane viileään tarjoilua odottamaan. Pese ja irrota viini­rypäleet tertuista.

Valmista pistaasicrunch. Pane osittain murskatut pistaasit pannulle ja lisää ruokosokeri, siirappi ja sitruunanmehu. Keitä hiljalleen silloin tällöin sekoitellen 3–4 minuuttia ja kumoa sitten öljyllä voidellun leivinpaperin päälle tasaiseksi ohueksi levyksi. Anna kovettua.

Murskaa kovettunut pistaasilevy pieniksi paloiksi ja koristele sillä jogurttimaljojen pinta. Lisää viinirypäleet ja juokseva hunaja. Nauti heti jälkiruokana tai välipalana.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 20 minuuttia

Jogurttipohja

6
dl
maustamatonta, paksua jogurttia
6
rkl
sitruunatahnaa (lemon curd)
3
dl
vihreitä siemenettömiä viinirypäleitä
3
rkl
juoksevaa hunajaa

Pistaasicrunch

1
dl
kuorittuja pistaasi­pähkinöitä
2
rkl
ruokosokeria
vaaleaa siirappia
1
tl
sitruunanmehua