Soppa365
Tarjoile letut hedelmien kera. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Tarjoile letut hedelmien kera. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Rahkalätyt sopivat tiukempaankin ruokavalioon.

Letut, lätyt, räiskäleet vai ohukaiset? Nimestä viis, ne ovat suomalaisten kansallisherkkua. Lettutaikinaa ei kuitenkaan ole pakko tehdä aina pelkästä vehnäjauhosta ja sokerista.

Purkki rahkaa on hyvä pohja lettutaikinalle. Jännittävä makuvivahde syntyy mangososeen lisäksi tujauksesta inkivääriä. Herkullista – ja perinteisiä lettuja huomattavasti terveellisempää.

Rahkaräiskäleet

4 annosta

valmistusaika 45 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

250 g maitorahkaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 prk (125 g) mangososetta, esim. Piltti

2 kpl kananmunaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl vettä

1 rkl inkivääriä raastettuna tai

1 tl inkiväärijauhetta

1/2 tl suolaa

1/2 rkl tomusokeria

Paistamiseen

voita tai rypsiöljyä

Lisäksi

1 kpl granaattiomena

1 kpl mango

250 g maitorahkaa

1 rkl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

  1. Sekoita kaikki räiskäleainekset tasaiseksi. Anna taikinan turvota puoli tuntia.
  2. Paista lettupannussa pieniä räiskäleitä molemmin puolin. Siivilöi päälle tomusokeria.
  3. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Halkaise ja paloittele mango. Sekoita rahkan joukkoon sokerit. Tarjoa hedelmät ja vaniljarahka räiskäleiden kanssa.

Resepti:Christina Aaltio, Hyvä Terveys

Sisältö jatkuu mainoksen alla