Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Oranssia mokkapalaa, jee!

1. Laita uuni kuumenemaan 200 ­asteeseen. Sulata voi (tai margariini) ja jätä se sivuun odottamaan.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, kaakao, lakritsijauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe yhteen.

3. Lisää jauhoseos munavaahtoon vuorotellen sulatetun voin ja kolajuoman kanssa. Nostele taikina nuolijalla tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (koko noin 35 x 30 cm). Paista uunissa noin 15 minuuttia.

5. Valmista kuorrute. Sulata voi kattilassa. Lisää maito. Lisää tomusokeri siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi. Värjää kuorrute halutessasi oranssiksi. Levitä lämmin kuorrutus jäähtyneelle leivospohjalle. ­Koristele levy salmiakkihipuilla ennen kuin kuorrutus jäähtyy. Leikkaa paloiksi.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 45 minuuttia

Resepti

75
g
voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 1⁄₄ dl sokeria
¾ dl kolajuomaa tai mustaa Jaffaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
lakritsijauhetta (esimerkiksi Urtekram)
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl leivinjauhetta

kuorrute:

50
g
voita
½ dl maitoa
3
dl
tomusokeria
punaista ja keltaista elintarvikeväriä värjäämiseen

koristeeksi:

salmiakkihippuja (esimerkiksi Meira)