Me Naiset
|
Riikka Väliahde
Nyt ei nitise! Lohi kypsyy kuumassa liemessä silkkisen pehmeäksi. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Nyt ei nitise! Lohi kypsyy kuumassa liemessä silkkisen pehmeäksi. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Lämmittävä lohikeitto on täydellistä pakkasruokaa. 

Silkkinen lohi-currykeitto

4 annosta

valmistusaika 30 min

1 chili

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 ruukku thaibasilikaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 ruukku korianteria

1 rkl öljyä

1 tl suolaa

400 g lohifileetä

2 porkkanaa

2 cm:n pala inkivääriä

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

2 rkl keltaista currytahnaa

½ l vettä

400 ml kookosmaitoa

1 kalaliemikuutio

200 g riisinuudeleita

2 limettiä

Koristeluun

2 rkl seesaminsiemeniä

4 retiisiä

1. Leikkaa chilistä kanta. Puolita se ja poista siemenet veitsen kärjellä. Hienonna chili. Hienonna puolet yrteistä, säästä loput koristeeksi. Sekoita kulhossa chili, yrtit, öljy ja suola. Leikkaa kalasta nahka ja siivuta filee ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Pyöräytä kalapalat mausteissa ja laita jääkaappiin maustumaan.

2. Pese porkkanat ja inkivääri hyvin juuresharjalla. Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa porkkanat ensin puoliksi pituussuunnassa ja sitten ohuiksi siivuiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Siivuta retiisit.

3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää curry. Paista sitä minuutti ja lisää sitten kasvikset. Kuullota niitä curryssa noin viisi minuuttia. Lisää vesi, kookosmaito ja kalaliemikuutio. Kiehuta 15 minuuttia.

4. Lisää riisinuudelit ja keitä kolme minuuttia. Jaa lohi lautasille ja nostele kiehuvan kuuma keitto päälle. Koristele yrteillä, retiisisiivuilla ja seesaminsiemenillä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla