Calzone on täyteläinen herkkutasku. Kuva: Pia Inberg
Calzone on täyteläinen herkkutasku. Kuva: Pia Inberg

Valmiista ­pizzapohjasta syntyy helposti uunissa pikacalzone.

1. Ota pizzapohjat sulamaan. Paloittele broilerinfilee. Kuori ja silppua sipuli ja valko­sipulinkynnet. Kuullota silppuja pannulla tilkassa ­öljyä, kunnes ne ovat läpikuultavia. Huuhtele pinaatti ja ­lisää lehdet pannulle. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos on painunut kokoon.

2. Puristele mozzarellapala kuivaksi ja revi pieniksi ­paloiksi. Kumoa sipuli-­pinaattiseos kulhoon ja lisää sekaan broilerinpalat, mozzarellanpalat, pesto ja  juustoraaste.

3. Levitä sulaneet pizza­pohjat työ­laudalle ja jaa broileriseos tasaisesti  toiselle puolelle pohjaa.

4. Käännä tyhjä pohjanpuolikas täytteen päälle ja paina se tiukasti alas. Voit asettaa päälle jonkin metallisen painon.

5. Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa 10 minuuttia, kunnes täyte on kuumaa ja pinta on saanut väriä.

6. Tarjoa heti raikkaan hedelmäisen salaatin kanssa.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 10 minuuttia + paistoaika: 10 minuuttia

Resepti

4
kpl
pientä valmista ­pakastepizzapohjaa
1
kpl
kypsä broilerin rinta­filee
pienestä sipulista
2
kpl
valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
4
dl
babypinaatinlehtiä
100
g
mozzarellaa
4
rkl
valmista vihreää pestoa
1
kpl
mozzarellapala (125 g)