Calzone on täyteläinen herkkutasku. Kuva: Pia Inberg
Calzone on täyteläinen herkkutasku. Kuva: Pia Inberg

Valmiista ­pizzapohjasta syntyy helposti uunissa pikacalzone.

1. Ota pizzapohjat sulamaan. Paloittele broilerinfilee. Kuori ja silppua sipuli ja valko­sipulinkynnet. Kuullota silppuja pannulla tilkassa ­öljyä, kunnes ne ovat läpikuultavia. Huuhtele pinaatti ja ­lisää lehdet pannulle. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos on painunut kokoon.

2. Puristele mozzarellapala kuivaksi ja revi pieniksi ­paloiksi. Kumoa sipuli-­pinaattiseos kulhoon ja lisää sekaan broilerinpalat, mozzarellanpalat, pesto ja  juustoraaste.

3. Levitä sulaneet pizza­pohjat työ­laudalle ja jaa broileriseos tasaisesti  toiselle puolelle pohjaa.

4. Käännä tyhjä pohjanpuolikas täytteen päälle ja paina se tiukasti alas. Voit asettaa päälle jonkin metallisen painon.

5. Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa 10 minuuttia, kunnes täyte on kuumaa ja pinta on saanut väriä.

6. Tarjoa heti raikkaan hedelmäisen salaatin kanssa.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 10 minuuttia + paistoaika: 10 minuuttia

Resepti

4
kpl
pientä valmista ­pakastepizzapohjaa
1
kpl
kypsä broilerin rinta­filee
pienestä sipulista
2
kpl
valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
4
dl
babypinaatinlehtiä
100
g
mozzarellaa
4
rkl
valmista vihreää pestoa
1
kpl
mozzarellapala (125 g)
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.