Repäise reunasta pala yrteillä maustettua torttua ja kasta se sulaan juustoon. Autuutta! Kuva: Tuomas Kolehmainen
Repäise reunasta pala yrteillä maustettua torttua ja kasta se sulaan juustoon. Autuutta! Kuva: Tuomas Kolehmainen

Parita Camembert-juusto ja valmis torttutaikina – tämän helpommaksi ei voi joululeivonta enää mennä!

Camembert-juustokierre

6 annosta

valmistusaika 15 min + 30 min

4 torttutaikinalevyä

2 rosmariininoksaa

10 timjaminoksaa

3 rkl hunajaa

3 rkl oliiviöljyä

½ tl mustapippuria myllystä

1 Camembert-juustokiekko

Koristeluun rosmariinia

1. Sulata taikinalevyt. Irrota rosmariinin lehdet ruodista. Hienonna ne ja timjami. Sekoita hunaja, öljy, yrtit ja pippuri.

2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa juustokiekon pintaan ristikko. Sudi torttutaikinaan yrttiseos pullisudin avulla. Ota kolme levyä ja leikkaa niistä jokainen pituussuunnassa neljäksi suikaleeksi. Muotoile neljäs levy juustokiekon alle ja ympärille. Aseta se pellin keskelle. Kasaa ympärille loput taikinasta. Kierrä taikinasuikaleet spiraaleiksi ja asettele ne tiiviisti juuston ympärille. Nipistele taikinakierteitä yhteen, jotta ne pysyvät hyvin juuston vieressä. Paista 25–30 minuuttia, kunnes taikina ruskistuu.

3. Koristele juustokiekko rosmariinilla.