Parsakaali-mantelipasta, kalasoppa, kasvis-juustomunakas. Helpot ohjeet, joilla loihdit nopeasti hyvää kotiruokaa arki-iltaan.

Parsakaali-mantelipasta

4 annosta
Valmistusaika: 15 minuuttia

400 g pastaa
3 valkosipulinkynttä
2 tl sitruunankuorta
3 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
400 g parsakaalia (pakaste)
1 1/2 dl kanalientä (kuutiosta tai fondista)
suolaa ja pippuria
70 g mantelirouhetta
pinnalle parmesaanijuustoa

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.

Kuumenna öljy pannulla, ja kuullota siinä valkosipulia ja sitruunankuorta minuutin ajan. Nosta pannulle parsakaalit ja jatka paistamista 3–4 minuuttia. Lisää ruokaan sitruunamehu, kanaliemi, suolaa ja pippuria. Muista suolaa lisätessäsi, että kanaliemi ja juustoraaste ovat suolaisia.

Valuta kypsä pasta, ja yhdistä se parsakaaliseoksen kanssa. Ripottele mantelirouhe ruuan pinnalle. Raasta päälle parmesaanijuustoa.

Kalasoppa

4 annosta
Valmistusaika: 25 minuuttia

2 valkosipulinkynttä
6–8 perunaa
1 rkl öljyä
100 g sipulikuutioita (pakaste)
2 kalaliemikuutiota
1 l vettä
400 g kalakuutioita (pakaste) 3 rkl tilliä
2 dl ruokakermaa
1/2 sitruunaa

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko perunat.

Kuumenna öljy kattilassa. Paista valkosipulit ja jäiset tai kohmeiset sipulikuutiot keskilämmöllä pehmeiksi. Lisää perunat, liemikuutiot ja vesi. Keitä kymmenen minuuttia.

Lisää jäiset kalapalat ja keitä vielä 6–8 minuuttia kunnes kala on kypsää. Hienonna tilli, ja lisää se kerman kanssa keittoon.

Tarjoa keitto sitruunaviipaleiden kanssa.

Kasvis-juustomunakas

4 annosta
Valmistusaika: 15 minuuttia

100 g grillattua paprikaa (purkista)
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
200 g vihreitä papuja (pakaste)
6 munaa
mustapippuria
100 g pehmeää vuohenjuustoa

Leikkaa paprikat suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuu­menna öljy pannulla, ja kuullota siinä valkosipulia minuutin ajan. Lisää pan­nulle pavut ja paprikat. Painele ainek­set tasaiseksi kerrokseksi.

Riko munat erilliseen astiaan, sekoita niiden rakenne haarukalla rikki ja rouhi joukkoon mustapippuria. Kaada mu­naseos pannulle. Paista keskilämmöllä kunnes munat alkavat hyytyä.

Lusikoi vuohenjuusto munakkaan päälle ja kypsennä loppuun. Munakkaan pinta jää kosteaksi. Jos haluat ruuan läpikotaisin kypsäksi, siirrä se hetkeksi kuumaan uuniin grillivastuksen alle.

Tarjoa lisäkkeenä vihersalaattia.