Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

1. Kuori ja hienonna valko­sipulit. Huuhtaise kikherneet ja laita ne kulhoon valkosipuli­silpun, sitruunamehun ja ­hunajan kanssa.

2. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää joukkoon öljy, mausteet ja yrtit.

3. Laita tahna kulhoon ja valuta päälle öljyä. Tarjoa pitaleivän kanssa tai osana alkupala­pöytää.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 10 minuuttia

Resepti

3
kpl
valkosipulinkynttä
1
prk
(400 g) keitettyjä kikherneitä
3
rkl
sitruunamehua
1
tl
juoksevaa hunajaa
1
dl
oliiviöljyä
rouhittua chiliä myllystä
suolaa, rouhittua mustapippuria, ripaus paprikajauhetta
1
rkl
hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa

Tarjoiluun

1
rkl
oliiviöljyä