Me Naiset
|
Kaisa Nieminen
Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Feta-pinaatti­piirakka kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä ja leikata vasta jäähtyneenä.

1. Ota voitaikina ajoissa huoneen­lämpöön sulamaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää sipulit ja ­pinaatti. Anna kuullottua pari minuuttia. Jäähdytä.

3. Painele voitaikina leivinpaperilla peitetyn uunivuoan (25 x 33 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä pinaatti-sipuliseos pohjalle, lisää valutetut fetajuustokuutiot ja pinjansiemenet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Vatkaa kerman joukkoon munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada täyte pohjalle. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jäähdytä ja paloittele.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
20
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia + paistoaika: 40 minuuttia

Resepti

1 pkt voitaikinaa

päälle:

1 sipuli
1
rkl
öljyä
100
g
tuoretta pinaattia
200
g
fetajuustokuutioita
2
rkl
pinjansiemeniä
3
dl
kuohukermaa
4 munaa
suolaa
mustapippuria
Sisältö jatkuu mainoksen alla