Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Helppojen pitaleipien­ päälle voi laittaa ­mitä vain. Esimerkiksi tuore­juusto ja kylmä­savulohi sopivat hyvin.

1. Sekoita veden joukkoon suola, öljy ja jauhot. Jätä liinan alle lepäämään tunniksi.

2. Jaa taikina 20 osaan. Kauli taikinapalat tai painele ne käsin jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi kakkaroiksi. Paista leivät kuivalla ja kuumalla paistin­pannulla molemmin puolin. ­Varo kuitenkin polttamasta niitä ja tarkista, että ne ovat varmasti kypsiä. Mitä ohuempia leivät on, sitä nopeam­min ne kypsyvät.

3. Levitä tapenadea jokaiselle leivälle. Asettele päälle serranokinkku kauniiksi kiehkuraksi ja viimeistele tuoreella rucolalla.

Resepti

Annoksia:
20
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 10 minuuttia + kohoamisaika: 1 tunti + paistoaika: 30 minuuttia

Resepti

3
dl
lämmintä vettä
1
tl
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä
7
dl
vehnäjauhoja

täyte:

1
prk
(2 dl/175 g) valmista mustaa tapenadea
20 siivua serranokinkkua
rucolaa