Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Murekepalat pysyvät uunissa mehevinä munakoisokääreen sisällä.

1. Suikaloi munakoiso pituussuunnassa pitkiksi siivuiksi ja asettele vieri viereen leivinpaperille. Ripottele pintaan suolaa ja jätä hikoilemaan siksi aikaa, kun valmistat ­murekemassan.

2. Notkista vuohenjuusto vaivaamalla sitä hetken. Sekoita maito, korppujauho sekä juusto kulhossa ja jätä turpoamaan noin 5 minuutiksi. Sekoita joukkoon jauheliha ja ­rikottu ­kananmuna. Mausta suolalla ja rouhi sekaan 3–4 kierrosta musta­pippuria.

3. Painele munakoisosiivut talouspaperilla kuiviksi ja paista öljyssä molemmin puolin kauniin värisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Levitä munakoisopalat takaisin leivinpaperille ja nosta viipaleiden toiseen päähän 1–2 rkl täytettä. Kääri rullalle ja sulje rulla cocktail­tikulla.
5. Paista uunissa keskitasolla200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes murekemassa on kypsää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

6. Jos haluat, voit silputa kääröjen pinnalle ruohosipulia. Tarjoa raikkaan hedelmäisen ­salaatin kanssa.

Resepti

Annoksia:
5
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 35 minuuttia + paistoaika: 15 minuuttia

Resepti

1
kpl
iso munakoiso
suolaa
öljyä paistamiseen

Jauhelihamassa

100
g
pehmeää vuohenjuustoa
maitoa
korppujauhoja
400
g
jauhelihaa
1
kpl
kananmuna
suolaa
mustapippuri­a myllystä
(pieni nippu ruohosipulia)

Lisäksi

cocktailtikkuja
Sisältö jatkuu mainoksen alla