Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Murekepalat pysyvät uunissa mehevinä munakoisokääreen sisällä.

1. Suikaloi munakoiso pituussuunnassa pitkiksi siivuiksi ja asettele vieri viereen leivinpaperille. Ripottele pintaan suolaa ja jätä hikoilemaan siksi aikaa, kun valmistat ­murekemassan.

2. Notkista vuohenjuusto vaivaamalla sitä hetken. Sekoita maito, korppujauho sekä juusto kulhossa ja jätä turpoamaan noin 5 minuutiksi. Sekoita joukkoon jauheliha ja ­rikottu ­kananmuna. Mausta suolalla ja rouhi sekaan 3–4 kierrosta musta­pippuria.

3. Painele munakoisosiivut talouspaperilla kuiviksi ja paista öljyssä molemmin puolin kauniin värisiksi.

4. Levitä munakoisopalat takaisin leivinpaperille ja nosta viipaleiden toiseen päähän 1–2 rkl täytettä. Kääri rullalle ja sulje rulla cocktail­tikulla.
5. Paista uunissa keskitasolla200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes murekemassa on kypsää.

6. Jos haluat, voit silputa kääröjen pinnalle ruohosipulia. Tarjoa raikkaan hedelmäisen ­salaatin kanssa.

Resepti

Annoksia:
5
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 35 minuuttia + paistoaika: 15 minuuttia

Resepti

1
kpl
iso munakoiso
suolaa
öljyä paistamiseen

Jauhelihamassa

100
g
pehmeää vuohenjuustoa
maitoa
korppujauhoja
400
g
jauhelihaa
1
kpl
kananmuna
suolaa
mustapippuri­a myllystä
(pieni nippu ruohosipulia)

Lisäksi

cocktailtikkuja