Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Pho-keitto on rapakon takana­ kebabin ja burritojen kaltaista pikaruokaa.

1. Kuori inkivääri. Mojauta inkiväärijuurakkoa ja valkosipulinkynsiä lihanuijalla tai kaulimella, jotta ne vähän muhjaantuvat. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat. Kuumenna öljy kattilassa ja paista inkivääriä, valko­sipuleita (kuorineen) ja chiliä 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot, kalakastike, tähti­anikset ja sokeri. Hauduta 10 minuuttia. Ota chili, inkivääri ja valkosipulit pois liemestä.

2. Lisää broilerinfilee ja possu kuumaan liemeen. Kypsennä miedolla lämmöllä 10–15 min. Nosta lihat pois kattilasta, suikaloi ne ja siirrä odottamaan. Lisää kalakastike liemeen.

3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja annostele ne tarjoilukulhoihin. Jaa liha kulhoihin.

4. Valmistele lisukkeet. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi ja limetit lohkoiksi ja huuhtele idut. Pane kaikki lisukkeet­ tarjolle omissa kulhoissaan.

5. Kaada kuuma liemi kulhoihin nuudeleiden ja lihan päälle. Lisukkeita­ ruokailijat voivat annostella­ keittoonsa itse haluamansa määrän.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 45 minuuttia

Resepti

4 cm inkivääriä
4
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
chili
öljyä
1
l
vettä
2
kpl
kanaliemikuutiota
2
kpl
tähtianista
1
tl
sokeria
2
kpl
broilerin rintafileetä
200
g
possunfileetä
1
rkl
kalakastiketta
250
g
riisinuudeleita

Lisukkeet

4
kpl
kevätsipulia
2
kpl
limettiä
250
g
mungpavun ituja
1
dl
sipulirouhetta
4
rkl
suolapähkinöitä
ruukku korianteria
ruukku thaibasilikaa