Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

1. Pese porkkanat huolellisesti (niitä ei tarvitse kuoria). Leikkaa ne pituussuunnassa kahteen tai neljään osaan. Irrota kukkakaaleista kukinnot. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään osaan ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Halkaise paprikat, ota siemenet pois ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Hienonna kevätsipulin varret.

2. Keitä porkkanat ja kukkakaalit suolatussa vedessä parin minuutin ajan, jäähdytä. Keitä lopuksi samassa vedessä ja ­parissa erässä kesäkurpitsat ja paprikat, mutta älä keitä ihan pehmeiksi. Valuta ja anna jäähtyä. Yhdistä kaikki kasvikset.

3. Tee pesto. Laita kulhoon ­basilika, pinjansiemenet, valkosipulinkynsi ja osa öljystä. Soseuta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella ja lisää ­öljyä, kunnes kastike on sopivan paksuista. Lisää lopuksi parmesaanijuusto. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

4. Kaada pesto kasvisten joukkoon, sekoita hyvin. Laita kylmään maustumaan vähintään 30 minuutiksi.

Vinkki! Pestokasvisten maku vain paranee, kun ne saavat marinoitua yön yli.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia + marinointi: 30 minuuttia

Resepti

200
g
kevätporkkanoita
1
kpl
pieni kukkakaali
1
kpl
pieni kesäkurpitsa
1
kpl
punainen paprika
1
kpl
oranssi paprika
2
kpl
kevätsipulin vartta

Pesto

1
kpl
basilika ruukku
1
dl
pinjansiemeniä
1
kpl
valkosipulinkynsi
1–1 ½ dl öljyä
1
dl
parmesaanijuusto­raastetta
mustapippuria
suolaa