Loihdi keitetystä perunasta ja puolivalmisteista ratkaisut päiviin, jolloin tuntuu, ettei kaapissa ole mitään.

Makkara-vuohenjuustopaistos

4–5 annosta
Valmistusaika: 10 minuuttia + 1 tunti

2 tomaattia
1 lenkkimakkara (1/2 pkt)
1 pss (750 g) perunavuohenjuustopakastetta
2 dl ruokakermaa
2 tl sinappia
noin 2 dl maukasta juustoraastetta
suolaa, vastarouhittua
mustapippuria

Tarjoiluun: suolakurkkuja, etikkapunajuuria

Viipaloi tomaatit. Poista lenkistä kuori ja kuutioi makkara. Kaada uunivuokaan puolet jäisestä perunasekoituksesta. Laita väliin makkarat ja kaada päälle loput perunat. Sekoita juustoraaste, sinappi ja mausteet ruokakermaan. Kaada seos vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa noin tunti. Laita tomaattiviipaleet vuoan pinnalle, kun paistoaikaa on jäljellä noin 15 minuuttia. Anna vetäytyäviitisen minuuttia ennen syömistä.

Salamifrittata

2 annosta
Valmistusaika: 15 minuuttia

1 sipuli
2 rkl öljyä
4–5 kananmunaa
2 rkl vettä tai maitoa
1 tl suolaa
4 keitettyä perunaa
1/2 suippopaprika
1 dl kivettömiä mustia kalamata-oliiveja
1 dl salamia suikaloituna

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppua öljyssä muutama minuutti miedohkolla lämmöllä. Vatkaa kulhossa munat ja vesi sekaisin. Viipaloi perunat ja paprika. Laita ne pannulle ja kuumenna levy keskilämmölle. Paista, kunnes peruna saa väriä. Kaada munaseos pannulle ja paista, kunnes munakas on reunoilta kypsää mutta keskeltä aavistuksen löysää. Ripottele päälle oliivit ja salamit. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

Vinkki! Jos haluat munakkaan molemmille puolille rapeanruskean pinnan, käännä munakas lautasen avulla tai nosta pannu 225-asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi.

Pannujansson

4 annosta
Valmistusaika: 15 minuuttia

1 sipuli
8–10 kypsää keitettyä perunaa
6 anjovisfileetä
1 rkl öljyä
1 1/2–2 dl ruoka- tai kuohukermaa
1 dl tuoreita yrttejä, esimerkiksi
tilliä tai ruohosipulia
2 rkl kapriksia
vastarouhittua musta¬pippuria
(suolaa)

Kuori ja viipaloi sipuli. Kuutioi perunat ja leikkaa anjovikset pienemmiksi paloiksi. Kuullota sipulia pinnoitetulla pannulla öljyssä, kunnes se pehmenee. Lisää perunat ja paista sekoitellen, kunnes palat saavat väriä. Kaada pannulle kerma ja lisää anjovikset. Anna seoksen porista keskilämmöllä, kunnes kerma keittyy hieman kokoon. Mausta yrteillä, kapriksilla ja pippurilla sekä halutessasi suolalla.

Rösti-broileriburgerit

4 annosta
Valmistusaika: 15 minuuttia

1 pkt röstiperunaa (450 g/8 kpl, pakaste)
4 broilerin minuuttipihviä,
esimerkiksi hunajamarinoitua
4 viipaletta cheddaria tai muuta juustoa
4 rkl hampurilaiskastiketta
4 tomaattia
noin 1 l sekasalaattia

Kypsennä röstiperunat pakkauksen ohjeen mukaan joko uunissa tai pannulla. Paista broilerin minuuttipihvit kypsiksi pannulla öljyssä tai uunissa. Kokoa annokset. Nosta lautaselle ensin rösti, sitten juustoviipale. Asettele päälle minuuttipihvi, tomaattiviipaleita ja hampurilaiskastiketta. Nosta loput röstit kansiksi. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

Pinaattimuusia ja lohta

4 annosta
Valmistusaika: 10 minuuttia

noin 500 g savustettua
tai hiillostettua lohta

Pinaattimuusi:
1 valkosipulinkynsi
6 dl maitoa
6 dl vettä
2 pss perunamuusijauhetta (Mummon muusi)
2 rkl voita tai öljyä
1 dl fetamuruja tai juustoraastetta
2 dl salaattipinaattia
suolaa, vastarouhittua valkopippuria

Tarjoiluun: sitruunaa, keitettyjä kasviksia

Kuori ja hienonna valkosipuli. Kiehauta vesi ja maito kattilassa. Lisää joukkoon muusijauhe ja voi. Sekoita tasaiseksi. Mausta valkosipulilla, juustolla ja hienonnetulla pinaatilla. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile lohen ja kasvisten kera.