Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Tilli antaa raikkautta peruna-­parsalaat­tiin.

1. Pese perunat hyvin ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Valuta ja anna hiukan jäähtyä. Puoli­ ta pienet perunat, isommat voit leikata neljään osaan. (Tähän sopivat hyvin edellise­ nä päivänä keitetyt perunat.)

2. Leikkaa parsoista kovat päät pois, ja kuori ne nupusta tyveen päin. (Nuoria parsoja ei tarvitse kuoria.) Leikkaa parsat kolmeen osaan ja keitä ne suolatussa vedessä 3–4 minuuttia. Valuta ja laita kylmään veteen jäähtymään.

3. Hienonna tilli. Halkaise purjo, pese se huolellisesti ja hienonna.

4. Sulata ravut. Sekoita öljyn joukkoon suola ja pippuri. Yhdistä kaikki aineet ja sekoi­ ta varovasti. Anna maustua kylmässä puolisen tuntia.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia + maustumisaika: 30 minuuttia

Resepti

1
kg
uusia perunoita
500
g
tuoretta vihreää parsaa
1
kpl
ruukku tilliä
1
kpl
pieni purjo
2
dl
katkarapuja (pakaste)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria