Me Naiset

Kesän tulo keventää mielen, joten vapauta kroppakin turhista turvotuksista. Siinä auttavat nestettä poistavat hedelmät ja kasvikset. Peruna-parsasalaatti on täydellistä piknikruokaa, koska pieni odottelu vain syventää makuja.

Kesän tulo keventää mielen, joten vapauta kroppakin turhista turvotuksista. Siinä auttavat nestettä poistavat hedelmät ja kasvikset. Peruna-parsasalaatti on täydellistä piknikruokaa, koska pieni odottelu vain syventää makuja.

4 annosta, 390 kcal / annos
16 e eli 4 e / annos

400 g perunoita
1 nippu eli noin 10 vartta vihreää parsaa
1 ruukku rapeaa salaattia esim. romainea
1 ruukku rucolaa tai voikukan nuoria lehtiä
2 kananmunaa keitettynä
100 g kevyttä sinihomejuustoa
200 g viinirypäleitä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

kastike
3 rkl tummaa balsamicoa
4 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keitä perunat ja viipaloi ne. Kuori parsatangot nupusta tyveen päin, poista vain ohut kerros pintaa. Koska tyvi on usein puiseva, leik­kaa siitä 1–2 sentin pätkä pois. Kei­tä parsoja kevyesti suolalla maus­tetussa vedessä 3–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Voit maustaa keitinveden myös ripauksella sokeria ja öljytilkalla tai voinokareella. Valuta parsat lävikössä ja viipaloi ne.

Revi salaatit sopivan kokoisiksi paloiksi ja huuhtele ja kuivaa palat. Sekoita peruna- ja parsaviipa­leet sekä salaattipalat kulhossa ja nosta vadille. Murenna päälle kananmunat ja sinihomejuusto. Viimeistele salaatti viinirypäleillä. Sekoita kastikkeen ainekset ja pirskottele kastike salaatin päälle. Tarjoile heti.

Ulkoilmassa ruoka maistuu aina erityisen hyvälle.

Teksti Teresa Välimäki Kuva Nico Backström

Sisältö jatkuu mainoksen alla